Chiriile centrelor comerciale din Bucuresti, Praga si Varsovia vor creste cu pana la 10% in 2009
"Anul urmator va fi anul recesiunii pe piata spatiilor comerciale, in special pentru marile economii: Marea Britanie, Germania, Franta, Spania si Italia" potrivit studiului European Retail Market 2009, citat de NewsIn.
Mai mult, conform King Sturge, economiile emergente ale unor tari ca Bulgaria, Cehia, Polonia, Romania, Slovenia si Slovacia vor cunoaste o crestere economica pozitiva, iar puterea de cumparare si nevoia de modernizare vor sustine piata de retail din aceste tari. "Desi este posibil ca unii retaileri sa dea faliment in 2009, pietele ocupantilor sunt mult mai rezistente. Chiriasii devin din ce in ce mai exigenti in privinta spatiilor solicitate, tendinta care va rezulta intr-o negociere drastica cu proprietarii si detinatorii de shopping center-uri", se mai arata in studiu.
Potrivit consultantilor, incepand cu 2009, investitorii trebuie sa creeze mai multa valoare din proprietatile detinute, sa selecteze activele si locatiile in mod strategic si sa continue sa isi administreze proactiv portofoliile. Astfel, valoarea de piata a activelor comerciale va scadea cu pana la 30% de la maximul atins in 2007 la un minim preconizat in 2010. "Reevaluarea activelor comerciale va deschide noi oportunitati de investitii pentru jucatorii care dispun de lichiditati, cum ar fi fondurile de investitii detinute de state active investitional", adauga acestia.
King Sturge apreciaza ca, in prezent, valoarea vanzarilor comerciale transfrontaliere reprezinta circa 12% din volumul total de vanzari comerciale in Europa. "O piata comerciala in dificultate mai degraba va stimula extinderea retailerilor peste granite, decat sa ingradeasca acest fenomen. Un climat de recesiune favorizeaza retailerii multinationali si este foarte probabil ca acestia sa-si consolideze pozitia prin cresterea cotei de piata", sustin reprezentantii King Sturge.
King Sturge LLP, cu sediul in Londra, este una din primele zece companii de consultanta imobiliara din Europa (51 de sedii in 15 tari), avand o retea cuprinzatoare de peste 165 de birouri independente si asociate in lume. Peste 3.800 de angajati la nivel mondial lucreaza in servicii imobiliare si complementare in segmentul comercial, incluzand sectoarele industrial, birouri, comercial si leisure.
In Europa, King Sturge detine sedii in majoritatea capitalelor si oraselor importante. King Sturge si-a deschis filiala in Bucuresti in anul 2006. King Sturge SRL ofera o gama larga de servicii incluzand consultanta in investitii, agentie, administrarea proprietatii si a portofoliului, evaluari si cercetari de piata precum si management de proiect.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
credeti naivilor...ca asa e bine...vrabia malai viseaza...Prima data lumea dezvoltata se va reface sui dupa aia ciurucurile cin europa de est..
Chiriile scad si o sa scada la greu!!!!
Haha! astia chiar viseaza!!!
Abia anul asta sa vazut ce se intampla daca oamenii se gandesc de doua ori pana mai cumpara ceva!
acum se vede ca oamenii nu au nevoie urgenta nici de o noua masina nici de o noua plasma nici de un nou calculator etc!
Gata cu tunul fratilor mergeti in albania, georgia, uzbechistan, acolo mai sunt fraieri!
Gata in romania sa treminat marjele de profit de 300% va fi ca in europa: afaceri hiperoptimizate cu profit de 2-3-max 10%! si o sa supravietuieasca cei care ofera ceva pe banul cerut! calitate, servici corecte etc!
Iar românu' care să vrea să'şi cumpere maşină de dragul vecinului nu moare!