Dezvoltatorul ungar Ablon, care a lansat la inceputul anului ansamblul rezidential Sunset Residences din cartierul bucurestean Drumul Taberei, a oprit constructia proiectului si a inchis show-room-ul de vanzari, au declarat pentru ZF surse din piata. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Ablon au spus ca proiectul nu s-a oprit, dar o discutie pe chat pe site-ul proiectului confirma oprirea actiunilor publicitare si de promovare ale proiectului. In context, CBRE Eurisko sustine ca doar jumatate din locuintele programate pentru livrare in Capitala, in ultimele trei luni din 2008, vor fi finalizate.

Potrivit ZF, informatia privind oprirea proiectului Sunset Residences este confirmata si de catre proprietarii spatiului comercial in care grupul Ablon avea amenajat showroomul de prezentare a proiectului.

"Aveam contract cu Ablon pentru trei ani, dar l-am reziliat. Din cate am inteles vor opri proiectul cel putin pana in primavara anului viitor", a declarat fostul fotbalist Gabi Balint, care detine spatiul comercial din centrul Bucurestiului in care s-a aflat fosta locatie de prezentare a companiei ungare.

Sunset Residences a fost lansat la inceputul acestui an, pe un teren de 4,1 hectare de pe bulevardul Timisoara, unde a fost anuntata constructia a zece blocuri cu 16 etaje si un numar de locuinte cuprins intre 1.800 si 2.100 de unitati, cel mai mare proiect inceput in cartierul Drumul Taberei din vestul Capitalei. Intr-o prima faza era vizata constructia a patru blocuri, a caror finalizare era programata pentru anul 2010.

Doar jumatate din noile locuintele promise pentru ultimele luni din 2008 vor fi finalizate

Mai mult, oficialii companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko, citati de publicatia Bani si Afaceri, sustin ca piata imobiliara este tot mai afectata de criza financiara si ca promisiunile privind locuintele finalizate in trimestrul trei al acestui an nu vor fi onorate.

"(...) Cu toate ca anul 2008 trebuia sa fie anul cu cele mai multe proiecte rezidentiale finalizate si totodata sa inceapa concurenta reala, am observat ca in primele 10 luni ale anului au fost livrate doar 900 de unitati rezidentiale in Bucuresti, dintre care 90% reprezinta apartamente. Pentru sfarsitul anului se mai pot finaliza doar 1.500 de unitati, insa pe fondul crizei financiare si implicit al inaspririi conditiilor de creditare, noi credem ca aceasta cifra s-ar putea reduce la jumatate", a declarat marti Adrian Nicolescu, consultant in cadrul CBRE Eurisko.

Potrivit reprezentantului companiei CBRE Eurisko, pentru anul 2009 urmeaza sau ar trebui sa fie finalizate circa 7.000 de locuinte in cadrul proiectelor deja anuntate.