Dinu Particiu detine in acest moment, prin compania Black Sea Global Properties, 64.1% din pachetul de actiuni al companiei britanice Fabian, devenind actionar majoritar dupa ce o parte dintre actionari au acceptat oferta omului de afaceri roman.

Purtatorul de cuvant al companiei Fabian a declarat pentru HotNews.ro ca este foarte dificil pentru un dezvoltator imobiliar sa vanda actiuni in actualul context economic, iar "actionarii care au vandut au fost bucurosi sa o faca".

14 ianuarie este data limita pentru ca actionarii care nu au vandut pana in acel moment sa-si anunte pozitia finala.

Luna trecuta, Black Sea Global Properties a oferit 1 euro per actiune, bani lichizi, oferta care inseamna cu 40% mai putin fata de valoarea proprietatilor detinute de Fabian, dar cu 93% mai mult decit valoarea actiunii inainte de oferta. Oferta pentru intreg pachetul de actiuni a fost de 50.8 milioane de euro.

„Este remarcabil ca, in acest climat economic, in special in situatia de pe piata de proprietati, am atras un pret atat de bun pentru actionarii nostri: aproximativ dublu fata de valoarea actiunii”, a afirmat Jan-Olof Hansson, seful de operatiuni a firmei Fabian Romania.

Compania East Capital, care la un moment dat detinea 9.37% din actiunile Fabian, si-a vandut partea pentru mai putin de 1 euro/actiune, inainte ca BSGP sa inainteze oferta.

* Citeste un interviu exclusiv cu seful Fabian