A aparut studiul Comisiei Nationale de Prognoza referitor la evolutia pietei imobiliare in 2008. "Cea mai mare crestere (33,2%) a fost inregistrata pe segmentul constructii nerezidentiale, datorita accentuarii, indeosebi in marile orase, a tendintei de externalizare a spatiilor industriale, de depozitare si comerciale, dar si modernizarii unor scoli si construirii unor sali de sport", scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Constructiile rezidentiale, care detin circa 15% din totalul lucrarilor de constructii, au fost in crestere cu 32,3% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior, ca urmare a extinderii rapide a stocului de spatii locative, potrivit studiului CNP.

"In cadrul acestora, constructia de locuinte se constituie ca un sector extrem de dinamic, dovedind, pe de o parte, ca veniturile suplimentare obtinute ca urmare a aplicarii cotei unice nu s-au dus numai catre consum, iar, pe de alta parte, ca populatia are din ce in ce mai multa incredere intr-o crestere de durata a veniturilor personale", se arata in documentul citat.

Legat de asta, ca am uitat sa spun…Vecinul meu si-a vandut apartamentul de doua camere (in Berceni, pe Al. Ciceu), de circa 65 mp , acum doua saptamani. Stiti cat a luat pe el? 95.000 de euro. Tare, nu?

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.