Grupul de societati Portico Investments a facut un imprumut de 75 milioane de euro de la ING Lease pentru refinantarea unor investitii imobiliare in Ungaria, Cehia si Romania, potrivit unui comunicat de presa al casei de avocatura Salans, care a asistat juridic tranzactia. Conform datelor Portico, grupul detine momentan 42 de proprietati cu o valoare investitionala de circa 200 milioane euro, cele mai multe proprietati fiind situate in Romania.

"Aceasta reprezinta inca o tranzactie imobiliara semnificativa incheiata de Salans, dupa ce, la sfarsitul lui 2008, firma a asistat Black Sea Global Properties Limited ("BSGP"), subsidiara a Rompetrol Holding SA ("RP Holding"), la oferta de cumparare in cash a fondului de investitii imobiliare britanic Fabian Romania, listat la bursa AIM din Londra, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 50,8 milioane de euro", se arata in comunicatul Salans.

Potrivit datelor de pe site-ul grupului Portico, cea mai mare valoare a investitiilor Portico sunt pe piata din Romania (39%), unde grupul detine 22 de proprietati. Urmatoarele piete in care sunt concentate cele mai mari investitii imobiliare Portico sunt Ungaria si Cehia.