Colliers: Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut cu 25% in 2008
"Sectorul 6 este format exclusiv din cartiere rezidentiale destinate clasei de mijloc si neavand o zona de lux, acesta este cel mai expus, adresandu-se doar unei categorii de cumparatori, clasei medii, cea mai afectata de criza financiara. Sectorul 1 preponderent format din zone de lux, s-a depreciat cel mai putin", se arata intr-un comunicat al Colliers.
Astfel, in sectorul 6 preturile s-au redus de la 1.680 euro/mp la 1.135 euro/mp, iar in sectorul 1 de la 2.297 euro/mp la 1.400 euro/mp. In restul sectoarelor deprecierea preturilor apartamentelor vechi a fost in aceeasi marja, in jurul valorii de 25%.
Potrivit calculelor Colliers, in sectorul 2 preturile au ajuns la sfarsitul anului trecut la 1.306 euro/mp, fata de la 1.777 euro/mp, in sectorul 3 la 1.397 euro/mp de la 1.848 euro/mp, in sectorul 4 la 1.582 euro/mp de la 2.034 euro/mp. In sectorul 5 locuintele se vindeau in ianuarie 2008 cu 1.776 euro/mp, iar la sfarsitul anului cu 1.290 euro/mp.
In aceste conditii, pretul mediu al locuintelor vechi este cu 22% mai mic fata de cel al locuintelor noi, diferenta crescand de la inceputul anului trecut cand era de doar 8%.
Indicele BREI al firmei Colliers International este realizat de o echipa de consultanti si analisti din cadrul companiei de consultanta imobiliara. Pentru implementarea acestui indice imobiliar au mai fost folosite date colectate de pe Anuntul Telefonic, Anuntul Imobiliar, anuntul.ro, imobiliare.ro, imobiliare.run.ro, si agentii imobiliare colaboratoare.

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
dar cine va credeti? dubaiul europei..
la drumurile si conditiile infecte in unele cartiere ...
nu m-ar lasa sa dau mai mult de atit/...sorry./
Un pret corect este de 15-25% mai mic pt ce e vechi la aceeasi suprafata si aceeasi locatie. In sectorul 3 variaza enorm de la un capat la celalt. Daca imparteala ar fi gen arondimente cum e in Paris ar fi alta socoteala. Chiar si cea pe zone de la notari ar fi mai buna. Faptul ca ei zic pret mediu imi spune ca preturile la apartamentele vechi au scazut mult mai mult decit e normal si va fi o corectie fie prin scaderea celor noi fie prin cresterea celor vechi.
asa ca... ce sa mai spunem, mass-media isi face datoria...aceea de a prosti oamenii. e vorba doar de bani, nimic altceva. business.
Cum ai putut sa crezi macar asa ceva ?
Nicolas Vasilescu , faptul ca stai in America nu reprezinta deloc o lauda .
Se pare ca da ,pentru cunoscatori , Romania prezinta mult interes , de aceea s-au investit si se investesc sume uriase.
Preturile apartamentelor oriunde in lume , inclusiv in Romania sunt determinate de cerere si oferta .
Sunt multe persoane dezamagite ca nu-si mai permit sa cumpere un apartament dar aceasta este o alta discutie , nu trebuie sa improscam cu noroi tara de unde am plecat doar pentru ca neajungand la struguri ni se par acri.
Plus ca vorba unui premier, nici de furat nu a mai prea ramas..
Preturile au fost mari pentru ca toata lumea spera sa le poata vinde mai departe si mai scump.
De fapt, piata a fost tinuta sus de specula.
Cred ca e timpul sa ne amintim ca un apartament este destinat locuintei, nu revanzarii.
Cumperi ca sa stai in el, nu ca sa revinzi.
Plus ca faima nu tine loc de utilitati- a se vedea cartierle "rezindentiale" din nordul Capitalei...
Pacat totusi ca ma consumat asa mult teren degeaba...
Spre exemplu, daca fac media intre o spelunca de la ultimul etaj, din care apa curge prin toate gaurile (50 mp) - sa zicem 20,000 EUR si un apratament cochet de 2 camere, la un etaj inferior- sa zicem 40,000 EUR, media va fi de 30,000 de eur- complet inutil si fals, deoarece nu vei gasi nici un apartament cu 30,000, cu doar cu 40 sau 20.
Pretul mediu nu spune de fapt absolut nimic. MAi multe detalii in orice carte de statitstica, sau pe internet.
Departe de a fi doar o chestiune de nuanta, pretul mediu este in sine o pacaleala. Pentru o imagine corecta trebuie utilizata mediana preturilor, al carui calcul este complet diferit si conduce la cu totul si cu totul alte rezultate si interpretari.
Dar nu cum nimeni nu prea da pe afara de pregatire in materie de indicatori statistici, si cum media e mult mai usor de inteles decat mediana (chiar daca rezultatul e aiurea), uite ce frumos discuta toata lumea pe baza unor prostii...
Totul pleaca de la un sistem de invatamant catastrofal, care in ultimii 20 de ani a mancat timp si bani degeaba.
Stiu, o sa-mi sara toti in cap "ce, altii sunt tampitzi?" "In Anglia, in Franta si in Tanganica se foloseste media!". Sau, cel mai simplu "Bine ca esti tu destept!".
Dar paote macar cineva va avea curiozitatea sa verifice ce spun.