Dezvoltatorul imobiliar cu capital italian ViGroup, care vrea sa demareze constructia luna viitoare a unui mini-ansamblu rezidential de lux in zona Herastrau din Bucuresti, vrea sa incheie cu constructorul ales un acord prin care acesta sa cumpere apartamente in ansamblul construit, pentru a evita problemele legate de lichiditati, a declarat pentru HotNews.ro Florin Tudor, administratorul grupului. Activitatea companiei este incetinita, iar ViGroup incearca sa continue doar proiectele cu cea mai mare posibilitate de reusita.

"Acum nu ne mai bazam pe avansul luat de la clienti pentru a finaliza proiectul, ci pe ce avem in buzunar, respectiv credite de la banca italo-romana, plus finantare proprie, plus un acord cu constructorul. Este vorba de un fel de barter prin care daca valoarea contractului cu constructorul va fi x milioane euro, de circa 20-30% din acesti bani acesta sa cumpere apartamente in acest complex.

Speram sa concretizam acest acord cu constructorii cu care negociem acum. Este una din ideile noastre tocmai pentru a nu avea probleme cu lichiditatile. Este unul dintre criterii, nu neaparat cel mai important, in primul rand fiind acela al competentei", a declarat Florin Tudor, administratorul ViGroup.

Proiectul, numit Vigo Residence, este un ansamblu de 9.000 de metri patrati (cu circa 66 apartamente) situat intre hotel Ramada si Grand Rezidence, valoarea investitiei fiind de circa 12 milioane euro (achizitie si constructie).

Proiectarea a inceput in urma cu circa sapte luni, preturile apartamentelor luate in calcul la momentul respectiv de dezvoltator fiind intre 2.700 euro/mp si 3.300 euro/mp. "Mai mult ca sigur, ViGroup va revizui aceste cifre, in conditiile actuale ale pietei", spune Tudor.

ViGroup: Ne vom alege foarte atent proiectele pe care sa le continuam. Restul asteapta

Investitiile ViGroup in Romania sunt structurate pe trei zone importante: Bucuresti, Ploiesti si Constanta. Florin Tudor sustine ca in Ploiesti, dezvoltatorul are trei santiere in derulare pe care nu le-a oprit, doua cladiri de birouri si un hotel, in judetul Constanta are un ansamblu rezidential (a carui constructie va fi demarata in vara acestui an, iar investitia este de circa 9 milioane euro), iar in Bucuresti proiectul minicomplexului rezidential din Herastrau. Tot in Bucuresti, in zona soseaua Nordului 94-96, ViGroup mai intentiona de asemenea, in acest an, demararea unui proiect rezidential mai mare de circa 30.000 metri patrati construiti.

"In functie de rezultatele primului proiect, vom vedea daca il incepem si pe cel de-al doilea. Investitia va fi de circa 50 de milioane de euro. Este impropriu spus ca inghetam activitatea. Bineinteles ca ne vom alege foarte atent proiectele pe care sa le continuam. Restul asteapta. Marjele de profit vor fi mai mici. In conditiile actuale de la 0 in plus este buna orice marja, importanta este lichiditatea. Continuam investitiile considerand ca piata se va debloca si vrem sa fim pregatiti cu un produs finit pentru acel moment", a mai precizat Florin Tudor.