GLS Invest, departamentul de investitii al General Lux Service, a anuntat marti finalizarea tranzactiei prin care a vandut unei companii belgiene, pentru 925.000 euro una din halele finalizate in zona industriala din estul Bucurestiului. Anul trecut, conform datelor companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, valoarea principalelor trazactii imobiliare din Romania a ajuns la 970 milioane euro, la jumatatea nivelului din 2007, sectoarele hotelier si industrail inregistrand cele mai mari scaderi.

Portofoliul curent al GLS Invest este compus din proiecte industriale - GLS Industrial Park, GLS Logistic Park, Branesti Industrial Park, proiecte rezidentiale - Shine Residence si Dobreni Residence, office - Shine Executive Apartments si agro-industriale - ferma Lehliu Dor Marunt.

Conform datelor Cushman & Wakefield, cele mai mari scaderi in 2008, in Romania, au inregistrat tranzactiile pe piata hoteliera si din sectorul industrial, care au scazut cu 79% si respectiv 71% fata de 2007, pana la valori de aproximativ 18 milioane euro in cazul tranzactiilor cu hoteluri si circa 44 milioane euro in cazul investitiilor din sectorul industrial.