Guvernul francez a lansat eco-imprumul cu dobanda zero care va servi reabilitarii termice a locuintelor, scrie Le Figaro.

Aceasta masura va permite imprumuturi de pana la 30 000 de euro pentru reabilitarea termica a cladirilor, a declarat ministrul Mediului, Jean-Louis Borloo, pentru Le Parisien. Scopul este de a reduce consumul energetic cu 38% pana in 2010. Pana la aceasta data 200 000 de locuinte vor fi reabilitate, urmand ca lucrarile sa continue pentru alte 320 000 pana in 2012. Aceasta masura va fi de mare ajutor antreprenorilor din constructii, a caror cifra de afaceri se va dubla pana in 2012, ajungand la 18-20 de miliarde de euro pe an.

Pentru a beneficia de acst credit fara dobanda, proprietarii locuintelor vor trebui sa reabiliteze acoperisul, peretii exteriori, sa inlocuiasca ferestrele si usile si sa schimbe centralele termice vechi cu altele mai performante.

Durata acestui credit este de 10 ani, dar banca il poate prelungi pana la 15 ani. Mai mult acest tip de imprumut este accesibil tuturor persoanelor, fara a fi conditionat de venituri.