Grupul imobiliar austriac Immofinanz, afectat de criza economica globala, a anuntat luni ca va extinde o oferta pentru o emisiune de obligatiuni convertibile, cu scopul de a evita insolventa si efectele acesteia asupra diviziei Immoeast, prezenta si in Romania, informeaza NewsIn, care citeaza Reuters.

Oferta va permite schimbul a 1,5 miliarde euro in actiuni convertibile. Decizia va reduce valoarea nominala a obligatiunilor convertibile ale grupului la 600 milioane euro, de la 1,5 miliarde euro. Noua emisiune de obligatiuni convertibile, cu scadenta in 2011, va fi garantata de Immoeast, care este mai putin indatorat de Immofinanz. Operatiunea va mari capitalul Immofinanz cu pana la 825 milioane euro. Immoeast este controlata de Immofinanz si este prezenta si in Romania.

Immofinanz va avea nevoie de alte restructurari pentru a consolida afacerile pe termen lung, in contextul in care a afisat pierderi inainte de taxe de 3,32 miliarde euro, in cele noua luni incheiate in ianuarie. Devalorizarea proprietatilor si deprecierea valutelor din Europa emergenta au contribuit la pierderile inregistrate de companie.