Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna febaruarie a acestui an cu 1,1% fata de luna similara din 2008 si cu 8,6% fata de luna ianuarie 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Fata de luna anterioara, in februarie volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate tipurile de cladiri, cea mai accentuata scadere, de 23,5%, fiind la cladirile rezidentiale.

Fata de luna similara din 2008, situatia pe tipuri de constructii arata cresteri ale volumului lucrarilor de constructii de 21,2% la cladirile nerezidentiale si cu 8,8% la cele rezidentiale, in timp ce constructiile ingineresti au consemnat o scadere a volumului de lucrari de 12%.

In primele doua luni ale acestui an, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,5%, crestere evidentiata la urmatoarele tipuri de constructii: cladiri rezidentiale (+21,0%) si cladiri nerezidentiale (+17,8%). La constructii ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 4,0%.