Raport: Proprietatile din Romania s-ar putea ieftini cu pana la 20% in 2009
Sectorul imobiliar din Bulgaria a inregistrat o crestere continua timp de sapte ani, insa acum, pentru prima oara de la aderarea Bulgariei si Romaniei, ambele tari se confrunta cu o stagnare semnificativa a pietei. Astfel, expertii prevad ca 2009 va fi un an extrem de dificil pentru sectorul rezidential din Bulgaria si Romania, informeaza NewsIn.
Situatia este agravata si de faptul ca mai multe proiecte nu au fost finalizate la timp, in timp ce altele au fost abandonate. In contextul celor mai recente evolutii ale pietei, "multe oferte rezidentiale din Romania si din Bulgaria nu intrunesc criteriile locale si cererea", arata raportul.
Potrivit datelor Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), tranzactiile imobiliare inregistrate in primele doua luni ale anului au scazut cu 37,43% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Astfel, in perioada ianuarie - februarie 2009 au fost inregistrate 48.610 de tranzactii imobiliare, in scadere cu aproximativ 29.000 fata de perioada ianuarie - februarie 2008, cand au fost inregistrate 77.695 de tranzactii imobiliare.
Compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle are aproximativ 150 de birouri, fiind activa in 450 de orase din peste 50 de tari din toata lumea.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
deci in urmatoarele 6 luni daca mai pui un 20% obtii un impresionant 60% !!!!
si eu zic ca undeva prin ianuarie viitor o sa fie de fapt la preturile normale - adica cu un 30% din cat erau inainte de criza.
deci mai astept :)
Pana in august 2009 pretul unui metru patrat de bloc cenusiu ceausist va deveni maxim 300 de euro. Asta inseamna ca 2 camere la vreo 60 de metri vor costa maxim 18.000 de euro. Toate celelalte imobile se vor alinia in consecinta ca si preturi. Metru patrat de constructie la rosu (fara comisioane, taxe, profituri exorbitante ale agentilor imobiliari, investitorilor, constructorilor) nu are voie sa depaseasca 3-400 euro. Trebuie sa fii nebun sau inconstient sa cumperi acum la un pret mai mare de cat cel corect, prezentat mai sus.
Multa sanatate celor care s-au imprumutat la achizitia caselor la peste 1000 euro metrul patrat... si sa aiba grija la balustrada cand se apleaca sa se arunce in gol...
- preturile vor scadea automat cei care vor sa cumpere or sa astepte, vanzatorii vor fi fortati sa scada preturile si da ele scad.
- preturile se stabilizeaza si eventual creste automat cei care vor sa cumpere cumpara iar cei care vand or sa mai astepte sau vor creste pretul
Deci prognoza se adevereste oricum ar fi. E nevoie doar de mediatizarea ei.
Acum intrebarea de 60000 de puncte care se pune este: care va fi urmatoarea bula? Ca lumea nu se opreste aici si apetitul pentru scheme Ponzi nu va disparea niciodata. Cei care vor gasi raspunsul la aceasta intrebare primii, isi vor umple buzunarele, cei care se prind la urma vor ramane cu creditele. Suna cunoscut? Ce frumoasa e economia de piata! :)