Preturile apartamentelor vechi din Bucuresti au scazut in medie cu 15% in luna martie a acestui an fata de luna anterioara, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara Colliers International. In toate sectoarele Capitalei s-au inregistrat scaderi ale preturilor la apartamentele vechi intre 20% si 5%, cel mai afectat fiind sectorul 1, "care a cedat si el dupa ultimele luni in care a reusit sa-si mentina preturile relativ constante", sustin oficialii agentiei. Colliers mai spune ca apartamentele noi nu au inregistrat scaderi de pret.

"Apartamentele noi, monitorizate prin BREI-N (n.r indicator pentru preturile locuintelor noi), nu inregistreaza o scadere a preturilor cerute pe mp, in timp ce preturile apartamentelor vechi, monitorizate prin BREI-V (n.r. indicator preturi locuinte vechi), cad cu o medie incredibila de 15% fata de luna precedenta", sustin reprezentantii Colliers International.

Monitorizarea agentiei imobiliare arata ca preturile apartamentelor noi nu au mai scazut din ianuarie 2009.

Indicele BREI al firmei Colliers International este realizat de o echipa de consultanti si analisti din cadrul companiei de consultanta imobiliara. Pentru implementarea acestui indice imobiliar au mai fost folosite date colectate de pe Anuntul Telefonic, Anuntul Imobiliar, anuntul.ro, imobiliare.ro, imobiliare.run.ro, si agentii imobiliare colaboratoare. Conform informatiilor Colliers, calculele prezente au avut la baza si date puse la dispozitie de catre Anunturi Particulari.