Mall-ul Sun Plaza, dezvoltat in zona Piata Sudului din Bucuresti in urma unei investitii de 200 milioane euro a grupului austriac Sparkassen Immobilien, va fi deschis publicului in luna octombrie a acestui an, in prezent aflandu-se in ultima faza de constructie, a anuntat miercuri investitorul. Centrul comercial va avea o suprafata construita de 210.000 mp si va cuprinde peste 80.000 mp de spatiu comercial, precum si o cladire de birouri clasa A de 8.300 mp de suprafata inchiriabila.

“Ne indreptam rapid spre finalizarea constructiei, fapt ce ne permite sa avem certitudinea ca Sun Plaza va fi deschis in octombrie 2009. Hipermarketul Cora este primul care va intra in incinta pentru amenajari, in iunie”, a declarat Michael Richard, director general EMCT Romania, dezvoltatorul Sun Plaza.

Grupul austriac de investitii imobiliare Sparkassen Immobilien este listat la Bursa din Viena avand investitii in proprietati rezidentiale, birouri si hoteluri in Austria, Germania, Bulgaria, Romania, Croatia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La sfarsitul anului trecut, valoarea totala a portofoliului grupului era de peste 1,78 miliarde euro.