Coalitia de guvernare PSD-PDL cauta solutii pentru reducerea nivelului dobanzilor bancare la creditele garantate de stat prin programul "Prima Casa", a anuntat luni vicepremierul Dan Nica, la finalul reuniunii de luni.

"Nivelul dobanzii inca este foarte mare. Este important ca reducerea sa fie una reala", a declarat Dan Nica, adaugand ca se doreste identificarea mecanismelor prin care nivelul dobanzilor sa ajunga la "cel mai mic nivel posibil".

El a afirmat insa ca Guvernul nu are intentia sa ridice plafonul de garantare la peste 60.000 de euro, deoarece la preturile actuale - circa 500 euro mp - se poate achizitiona o locuinta cu o suprafata decenta.

Alte subiecte pe agenda Coalitiei PSD-PDL

  • Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, va prezenta, in urmatoarea sedinta de guvern, o strategie de urgenta pentru extinderea sistemelor de irigatii
  • Strategia energetica: identificarea solutiilor pentru reducerea preturilor suportate de populatie, inclusiv prin infiintarea unor companii mixte, care sa utilizeze combustibil solid, energie nucleara sau hidro

"Ne intereseaza si eliminarea baietilor destepti", a precizat Dan Nica, adaugand ca sunt posibile noi reduceri de preturi la gaze sau la energia electrica.