In primele patru luni din acest an, in tara au fost acordate 14.642 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (n.r. o astfel de cladire poate avea una sau mai multe locuinte) in scadere cu 13,7% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, cele mai mari scaderi fiind in regiunea Bucuresti-Ilfov, a anuntat miercuri Statistica (INS). In aprilie 2009, numarul autorizatiilor pentru constructia de locuinte a scazut cu 6,7% fata de luna anterioara din acest an si cu 21,1% fata de aceeasi luna din 2008.

In primele patru luni din acest an, cele mai semnificative scaderi ale numarului de autorizatii de locuinte s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-1.037 autorizatii), Centru (-425 autorizatii) si Nord-Est (-264 autorizatii). Singura crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale a fost in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+148 autorizatii).

In luna aprilie din acest an, s-au eliberat 4.071 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 64,9% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta, cu 1.089 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent.

In primul trimestru din acest an, s-au eliberat 10.571 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, in scadere cu 10,5% fata de perioada similara din anul precedent.