Marea Britanie: Preturile locuintelor au crescut cu 1,2% in mai
Rata anualizata a reducerii preturilor la locuinte a scazut de la 15% in aprilie la 11,3%, o casa medie valorand, in prezent, 154.016 lire sterline.
Creditorul ipotecar Nationwide avertizeaza insa ca este prea devreme pentru a vorbi de un punct de cotitura al pietei imobiliare.
"In perioada crizei de la inceputul anilor '90, au existat mai multe luni in care pretul locuintelor a crescut, dar doar pentru a cadea din nou, ulterior", explica economistul sef al Nationwide, Martin Gahbauer.
"In actuala conjunctura, combinatia dintre cresterea rapida a somajului si accesul restrans la credite ne face sa credem ca declinul preturilor la locuinte nu a atins inca punctul cel mai scazut".
Economistul sef a subliniat ca fluctuatia preturilor depinde de balanta dintre cerere si oferta.
Rata dintre vanzari si stocurile nevandute de proprietati s-a stabilizat, adauga Gahbauer, conducand la unele cresteri de preturi in ultimele luni.
Explicatia este ca tot mai putine proprietati au fost scoase la vanzare, in conditiile in care multi proprietari au ales sa-si inchirieze locuintele, decat sa la vanda pe o piata in scadere.
In plus, numarul de imobile nou construite a scazut si el in ultima perioada.
Dar acest nivel scazut al ofertei nu va dura la nesfarsit, precizeaza Martin Gahbauer.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Toti banii aia de bailouturi scosi din tiparnita ajung pana la urma si in piata , nu ?
Unde era in vara trecuta lira 1.2 euro acum e paritatea exact invers. 1 euro = 1.2 lire.
In conditiile astea 1.2% ala e fix pixu.
in momentul de fata pentru un euro obtii 0,87 gpb.
lasa zvonurile!
Unde te gasesc? Am cateva milioane de schimbat. :))))
Plimba patrunjelu bre.
Vin la tine acasa, nu faci nici un efort si-ti fac cinste si cu un bax de ce bere vrei tu? Deal?
Bancile in UK dau credite, chiar ca din cauza somajului nu prea au cui da si nu sunt asa cu nasul pe sus ca in Romania. Doar sa dai un semn ca ai bani de avans si sunt calare pe tine.
cauzele dupa mine sunt: paritatea lirei cu celelalte monezi + scaderea preturilor care au condus la un efect mai pronuntat in anuminte momente astfel ca imo britance au devenit recomandari de investii. a fost si o stire pe tema asta. probabil ca inversarea intr-o persiune spre cumpare a dus aici. atfel, somajul si celelalte probleme sunt o piedica clara