Vrind, nevrind, intr-o dimineata, la metrou la Aviatorilor, imi sare-n ochi reclama la Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Se intimpla sa vorbesc despre Raiffeisen, ca imi e cel mai la indemina, dar mai exista exemple de banci cu programe similare (HVB, BCR si cred ca mai exista una sau doua, nu le stiu pe de rost).

Ce spune reclama respectiva? Tu iti faci cont de economii - chipurile!, pentru locuinta -, banca iti da dobinda, iar la sfirsitul anului primesti de la stat 25% din valoarea economiilor din ultimele 12 luni. Bineinteles, acest tip de depozit este valabil in anumite conditii (pe care iarasi nu le stiu), in speta ca avans pentru credite pentru construire, renovare, ceva de genul asta.

Reclama care mi-a sarit in ochi spune ca statul roman a dat prin Raiffeisen 15 milioane de euro, “vino la noi si incaseaza si tu banii statului“. Doar ca nu e atit de simplu. Linga acel “25%” troneaza linistita o steluta. Care spune cam asa: “Prima de la stat reprezinta 25% din totalul economiilor din anul respectiv, dar nu mai mult de 250 de euro, echivalentul in lei)“. Sublinierea imi apartine.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Subiectiv.