Dezvoltatorul imobiliar Impact a inregistrat in luna mai a acestui an 18 tranzactii in valoare totala de 8,6 milioane lei (TVA inclus), depasind astfel pentru prima data in acest an rezultatele din aceeasi luna a anului trecut, cand se incheiasera tranzactii in valoare de un milion lei (TVA inclus), a anuntat luni compania. Oficialii Impact spun ca 10 dintre imobilele contractate au fost achitate integral, fapt care ar constitui un semn ca accesul la finantarea bancara revine. In primul trimestru din acest an, Impact a semnat mai putine contracte decat in trimestrul similar din 2008.

“10 dintre imobilele contractate au fost achitate integral, semn ca accesul la finantarea bancara revine. In acelasi timp solutiile personalizate si flexibile ale dezvoltatorului continua sa raspunda cerintelor prezente ale beneficiarilor, astfel incat 45% din tranzactiile lunii mai au fost incheiate in baza solutiilor de locuire oferite de Impact", a declarat Carmen Sandulescu, director executiv financiar al Impact.

Dezvoltatorul Impact a decis reinvestirea profitului de 10,08 milioane lei obtinut anul trecut, in solutii de locuire, iar pentru 2009 estimeaza scaderea cu 30% a cifrei de afaceri si cu 60% a profitului brut.