In primul trimestru din acest an, in Romania au fost finalizate 10.595 locuinte, in scadere cu 306 locuinte, fata de acelasi trimestru al anului anterior, potrivit datelor preliminare anuntate marti de Statistica (INS). Analiza constructiei de locuinte arata o inversare a ponderii acestora pe medii de rezidenta, 50,8% din total fiind construite in primele luni din acest an in mediul urban, spre deosebire de primul trimestru din 2008, cand majoritatea locuintelor au fost construite in mediul rural (52,9%).

De asemenea, repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de primul trimestru din 2008, in primele trei luni din acest an a scazut numarul locuintelor realizate pe ambele surse de finantare, cu 197 din fonduri private si cu 109 locuinte din fonduri publice.

Pe regiuni de dezvoltare, numarul locuintelor a scazut in perioada mentionata in principal in regiunile de dezvoltare Centru (-672 locuinte ) si Nord-Vest (-593 locuinte ), cele mai mari cresteri fiind inregistrate in regiunile de dezvoltare: Nord-Est (+567 locuinte ) si Sud-Muntenia (+453 locuinte ).