Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna aprilie din acest an cu 9,5% fata de luna similara a anului trecut, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS). In primele patru luni din acest an insa, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,2%, crestere evidentiata pe segmentul cladirilor rezidentiale (in crestere cu 17,0%) si al celor nerezidentiale ( in crestere cu 6,3%).

Fata de aceeasi luna a lui 2008, in luna aprilie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 9,5%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: constructiile ingineresti (-23,3%), cladirile rezidentiale (-7,4%) si cladirile nerezidentiale (-2,8%).

In primele patru luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,2% fata de perioada similara din 2008, crestere evidentiata pe segmentul cladirilor rezidentiale (in crestere cu 17,0%) si al celor nerezidentiale ( in crestere cu 6,3%). Volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti a scazut cu 9,9%.