Clientii vor putea accesa credite de cel mult 60.000 euro in cadrul programului "Prima Casa", fiind nevoiti sa obtina restul banilor din alte surse, pentru achitarea locuintelor, a spus presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Aurel Saramet, citat de NewsIn.

"Credite mai mari de 60.000 euro nu vor fi luate. Pentru restul sumei, clientii vor trebui sa vina cu banii de acasa", a spus Saramet.

UPDATE. PRECIZARE: Aurel Saramet a declarat pentru HotNews.ro ca acest lucru s-ar putea intampla din cauza ca numai 60.000 de euro vor fi garantati de stat si pot aparea probleme cu garantarea diferentei de bani care se solicita peste cei 60.000 euro. Decizia va reveni, insa, bancilor comerciale .Nu s-a luat nicio hotarare oficiala in acest sens.

Saramet a mai spus ca toata documentatia pentru acordarea creditelor va fi facuta de bancile care acorda imprumutul, iar FNGCIMM va primi actele necesare din parte bancilor.

Beneficiarii programului "Prima Casa" sunt persoane fizice care, la data intrarii in vigoare a prezentei OUG (4 iunie 2009), nu detin in proprietate o locuinta, in comun sau individual, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar.

In data de 28 mai, Guvernul a anuntat ca persoanele care vor cumpara o locuinta prin intermediul programului vor beneficia de TVA redus de 5%, masura aplicabila pentru locuintele sociale