In urma cu trei zile, un domn mi-a acrosat masina in parcare, nimic grav, insa am petrecut doua ore la politie asteptand intocmirea actelor, timp in care am stat putin de vorba.

Printre altele, am aflat ca omul se ocupa si cu imobiliarele, insa nu cu constructia de imobile (mi-a spus ca nu mai renteaza, castigul fiind acum mai mic de 50% fata de peste 100% in anii trecuti) ci cu mansardarea blocurilor care se preteaza la asa ceva.

De curiozitate l-am intrebat cat castiga si mi-a spus ca in urma cu doar cateva zile obtinuse aprobarile pentru a transforma un imobil din P+3 in P+4+mansarda, iar costul total nu va depasi 100.000 de euro, cu tot cu micile atentii pe care le va acorda proprietarilor actuali pentru deranjul creat.

Etajul suplimentar si mansarda vor genera 8 apartamente cu o camera al caror cost unitar nu va depasi 12.000 de euro, respectiv 300 eur/mp.

Profitul acestei afaceri? In jurul a 100%.

Aceasta intamplare m-a facut sa ma gandesc la miile sau zecile de mii de blocuri situate in marile orase carora li se poate aplica aceasta solutie tehnica, rezultand zeci sau sute de mii de apartamente noi, construite la un pret extrem de bun din moment ce “investitorul” nu mai are nici un cost cu terenul sau fundatia.

In plus, cu aceasta ocazie se pot reabilita si blocurile vechi care acum arata execrabil.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Khris.ro.