M-am decis sa scriu astazi despre cea mai cunoscuta teapa imobiliara trasa in Timisoara, respectiv afacerea Celebrity-Radisson, inginerie financiara aplicata intre 2005 si 2007 care a generat prejudicii de peste 3 milioane de euro fara ca cineva sa fie condamnat pana in acest moment.

Celebrity Group sau cum am evitat o teapa de 27.000 de euro

Era inceputul anului 2005, cand un coleg de lucru a venit la mine si mi-a spus ca a facut afacerea vietii sale, cumparand cu doar 24.000 euro un apartament nou cu doua camere predat la cheie intr-un bloc cu 10 etaje ce va fi construit in Timisoara de catre compania Celebrity Group.

Pretul mi s-a parut si mie foarte bun asa ca am stabilit o intalnire cu dl Andrei Nadasdi, patronul firmei respective, pentru a discuta mai pe larg despre aceasta oportunitate. Am aflat ca nu mai exista decat un singur apartament cu doua camere la etajul 10 care se vindea cu 27.000 euro (24.000 era pentru cei care plateau cash) si cum nu am vrut la etajul 10, i-am spus ca nu ma intereseaza.

Dl Nadasdi m-a sunat a doua zi sa imi spuna ca a aranjat (?!) cu un italian care cumparase 5 apartamente sa imi cedeze mie un apartament la etajul 6, pretul ar fi fost tot de 27.000. La momentul respectiv aveam vreo 7-8000 de euro cash, suficient pentru un avans de 25% iar Nadasdi m-a asigurat ca are pile la Raiffaisen iar daca am nevoie de bani, ma poate ajuta sa iau un credit de nevoi personale.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.