Ofertele detaliate ale bancilor pentru Prima Casa: Majoritatea propun dobanzi la limita celor impuse de Ministerul de Finante. Banca Transilvania: ROBOR + 0%

de I.Morovan, D.Comache     HotNews.ro
Joi, 25 iunie 2009, 14:57 Economie | Imobiliar


Raiffeisen a transmis HotNews.ro ca plafonul pentru credite al bancii este de 50 milioane de euro, iar dobanzile sunt cele mentionate in Hotararea de Guvern, care sunt totusi "sub costul real al finantarii". Aceleasi dobanzi le-au anuntat Piraeus, Unicredit si Alpha Bank.

Radu Topliceanu, Director - Aria Clienti Persoane Fizice Raiffeisen Bank Romania a declarat pentru HotNews.ro ca banca a aprobat un plafon de 50 milioane euro pentru creditele in Programul Prima Casa, volum care poate fi suplimentat in functie de conditiile pietei.

"Dobanda va fi cea reglementata prin HG - EURIBOR 3M + 4% in EUR, respectiv ROBOR 3M + 2,5 %. La aceasta suma se adauga comisionul catre fondul de garantare - 0,37% anual. In conditiile actuale de piata, aceste valori propuse de catre Guvern sunt sub costul real al finantarii", a transmis directorul in cadrul Raiffeisen.

Unicredit: Suma estimata a fi acordata este de 25 mil EUR, iar conditiile exact cele solicitate de Ministerul de Finante. Euribor 3 M + 4%, 60.000 EUR, fara comisioane;
Robor 3 M + 2.5%, echivalent 60.000 EUR, fara comisioane.

Piraeus Bank: Niciun comision pentru creditele acordate. Dobanzile: 2.5% + ROBOR (lei,  4% + EURIBOR (lei). Plafonul de creditare solicitat: 100 milioane euro.

Alte detalii transmise de Piraeus Bank:
 • Avansul necesar cumpararii unui imobil de 60.000 EUR este de 5% (3000 EUR).
 • Noul produs va fi disponibil la mijlocul lunii Iulie si se adreseaza exclusiv celor care doresc achizitionarea unei locuinte respectand conditia de a nu detine alte proprietati imobiliare cu destinatie locativa.
 • Perioada de creditare este de 30 de ani in timp ce suma minima acordata de banca este de 10.000 EUR (sau echivalentul in RON) iar plafonul maxim al imprumutului de 57.000 EUR (sau echivalentul in RON).
 • Persoanele care doresc sa achizitioneze un imobil a carui valoare depaseste 60.000 EUR, au posibilitatea de a face acest lucru, contribuind cu un avans proportional cu valoarea locuintei.
 • Acest tip de imprumut poate fi accesat de persoane care obtin venituri din salarii, pensii, chirii, drepturi de autor, dividende sau alte activitati independente reglementate prin lege. Venitul minim acceptat de banca pentru acordarea creditului se situeaza la 300 EUR sau echivalentul in RON. La acodarea creditului, banca poate lua in considerare veniturile intregii familii, precum si a coplatitorilor indicati de solicitant. 
 • Varsta minima necesara pentru contractarea creditului este de 22 de ani iar cea maxima, la sfarsitul perioadei de creditare, de 65 de ani.
BCR: Corneliu Cojocaru. directorul de comunicare al bancii, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia a depus oferte pentru a se inscrie in programul Prima Casa, estimand sa acorde credite in valoare de 450 milioane de euro.

Dobanda va fi mai mica decat cea reglementata, respectiv EURIBOR 3M + 3,8% in EUR, la care se adauga comisionul catre fondul de garantare - 0,37% anual.

Avansul minim necesar cumpararii unui imobil de 60.000 EUR este de 5%. Pentru imobilele ce depasesc aceasta suma, la avans se adauga suma ce depaseste 60.000 EUR.

Perioada de creditare este de 30 de ani.

Banca Transilvania: Plafonul propus de BT, cel putin ca prima transa, este de 25 milioane EURO.

Propunerea inaintata de Banca Transilvania este: credit in EURO- EURIBOR 3M + 4%.

La credit in lei: ROBOR 3 M + 0 pp si un comision de gestiune lunara de 0,2% pe an (anualizat 2,4%). Acest comision va fi aplicat la soldul creditului.

Reprezentantii Alpha Bank au declarat:

"Alpha Bank Romania a depus oferta pentru «Prima Casă», nivelul de pricing oferit fiind in concordanta cu cel indicat prin ordonanta. 

In ceea ce priveste plafonul pentru volumul creditelor acordate prin acest program, acesta este dimensionat avand in vedere atat cota noastra de piata din total credit ipotecar, care in prezent este de peste 10%, cat si expertiza pe care banca o are pe acest segment.
Alpha Bank a trecut prin toata istoria creditului ipotecar pe piata locala, avand astfel o foarte buna intelegere a fenomenului.

Vom fi alaturi de clientii nostri si prin acest program a carui implementare speram sa aduca efecte benefice atat pe plan social, cat si economic."

UPDATE 20 de banci s-au inscris, pana la finalul zilei de joi, ultima zi pentru depunerea ofertelor, pentru programul "Prima Casa". Ofertele depuse de cele 20 de banci comerciale depasesc plafonul stabilit de Guvern, de 1 miliard de euro, avand valoare totala de 1,457 miliarde de euro, a anuntat Ministerul Finantelor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15073 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  nu au bani (Joi, 25 iunie 2009, 15:08)

  primubou [anonim]

  50 mil oiuro? pentru ei sunt bani de seminte.
  io cred ca astia au probleme cu cashu !!
 • 0 (2 voturi)    
  costul finantarii (Joi, 25 iunie 2009, 15:11)

  client [anonim]

  Costul real al finantarii este FOARTE MIC pentru banci. In Vestul Europei, o banca comerciala imi acorda mie, client persoana fizica, imprumut ipotecar in euro intre 3.5% si 4%. Eu cred ca bancile noastre obtin finantare de la bancile mama din Vest cu 2% maxim. Asta cred eu ca e costul finantarii, ala real!
  • -1 (3 voturi)    
   cred ... cred si iar cred (Joi, 25 iunie 2009, 15:43)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui client

   Costul real al finantarii este [b]FOARTE MIC[/b] pentru banci. In Vestul Europei, o banca comerciala imi acorda mie, client persoana fizica, imprumut ipotecar in euro intre 3.5% si 4%. Eu [b]cred[/b] ca bancile noastre obtin finantare de la bancile mama din Vest cu 2% maxim. Asta [b]cred[/b] eu ca e costul finantarii, ala real!

   eu zic ca ce am ingrosat spune tot.
   • +1 (3 voturi)    
    STIU (Joi, 25 iunie 2009, 16:44)

    vlad [anonim] i-a raspuns lui razvan

    STIU ca se finanteaza din europa cu maxim 1,5%.
    • 0 (0 voturi)    
     mai jos (Vineri, 26 iunie 2009, 10:48)

     razvan [anonim] i-a raspuns lui vlad

     ia uite ce zice mai jos Serban.
   • +1 (1 vot)    
    Refinantare (Vineri, 26 iunie 2009, 8:06)

    Serban [anonim] i-a raspuns lui razvan

    Bancile din strainatate se imprumuta cu o dobanda la care se adauga riscul de tara. Nicio banca romaneasca nu se mai imprumuta doar la euribor ci la o rata mult mai mare.
 • 0 (4 voturi)    
  sa se spele cu oferta pe cap (Joi, 25 iunie 2009, 15:13)

  zero [anonim]

  e klar ca nu voi lua de la ei creditul daca va deveni realitate acest [program.
  nu de alta da sunt niste hoti. sa ma scuteasca cu asta ca e sub costul real al finantarii.....

  saracilor!!!!

  chiar ma gandesc sa imi mut cardul de salariu de la ei ca nu ma incalzeste cu nimic ca se folosesc de banutii mei....
 • 0 (0 voturi)    
  daca sunt sub costul.... (Joi, 25 iunie 2009, 15:16)

  grigore [anonim]

  daca sunt sub costul real al finantarii de ce se baga sa obtina pierdere? ....praf in ochi....profit cat mai mare pt asociatii din afara...
  eu am un contract cu raiffeisen unde scrie doar de rata dobanzii variabile cu evolutia pietei financiare (CHF) care poate fi indicatorul LIBOR si totusi am un comision de 7 ori mai mare.
  explicatia bancii ca marja bancii este ridicata (nu e problema asta pt ca in contract nu scrie nimic de comisioane si marje)
  am facut sesizare la banca, OPC i la BNR si astept sa vad ce raspunsuri primesc apoi instanta de judecata sa oblige banca sa respecte contractul.

  CEO Tiriac, Petru Vaduva, a recunoscut la un simpozion ca rolul bancii este sa obtina PROFIT!
  • +3 (5 voturi)    
   soc total (Joi, 25 iunie 2009, 15:44)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui grigore

   da scuza-ma ca te intreb....
   da ce credeai ca ii banca.... ONG ?
 • 0 (2 voturi)    
  da, da sub cost (Joi, 25 iunie 2009, 15:17)

  florin [anonim]

  sa dea atunci costul mai jos, sa umble la toate creditele si depozitele.
  In conditiile in care le-a fost foame de bani pentru a-i scoate din tara si au oferit dobanzi de 10-14% la depozite in acest scop, pentru a atrage banii populatiei, neofeind in schimb aproape nici un credit din cauza conditiilor prohibitive, e si normal ca nu isi acopera costurile. Dar managementul prost poate sa duca la faliment pana la urma...
  Sa isi restructureze tot portofoliul de credite/depozite, sa le aseze pe o baza normala , sa aiba grija la toate cheltuielile pe care le fac (sunt mai multe sedii de banca pe un bulevard decat semafoare) si atunci nu vor mai avea motive sa se planga
 • 0 (0 voturi)    
  ciudat (Joi, 25 iunie 2009, 15:19)

  exit [anonim]

  Ciudata declaratia cu sub costurile finantari...
  as vrea sa stiu potivatia acestei declarati cu detalii: cifre...
  Dar cred ca sper prea mult
  • +1 (1 vot)    
   costu' real (Joi, 25 iunie 2009, 15:35)

   buget deci exist [anonim] i-a raspuns lui exit

   normal ca banca este in pierdere,
   daca ar investi in titluri de stat ar lua 14 %/an, asa ar trebui sa ia mai putin,
   astazi principalul creditor in Romania nu sunt bancile ci Ministerul Finantelor, statu' roman, adica noi toti, ne referim la volumul de resurse atrase de pe piata,
   si atata timp cat Ministeru Finantelor nu reduce sub 5 % dobanda pe an, bancheri n'o sa fie prosti sa dea credite la populatie in conditiile in care gradul de risc al creditarii populatiei este de departe superior investitiilor in titluri de stat,
   asa ca BNR poate reduce dobanda cat o vrea ca Ministeru de Finant fixeaza pana la urma dobanda in piata....,
   dl. Pogea reduce-ti odata dobanda aia, sa se mishte si tara asta in vre'un fel sau ridicati-o la 100 % daca vreti cateva milione de sinucigasi...
 • 0 (2 voturi)    
  "sub costul real al finantarii" (Joi, 25 iunie 2009, 15:21)

  alec [anonim]

  o banca isi acopera costurile asociate creditului din comisioane, in nici un caz di dobanda. dobanda este profit 100%

  de aceea avem DAE care e de fapt "dobanda" reala.
  • +1 (1 vot)    
   DAE (Joi, 25 iunie 2009, 15:39)

   Igor [anonim] i-a raspuns lui alec

   Alec, sa ne intelegem mai bine...
   DAE reprezinta costul total al creditului, adica dobanada la credit + comision. Este de fapt cea mai buna metoda de a face o comparatie in vederea luarii unui credit cand durata si suma luata de la baca este constanta.
  • +1 (1 vot)    
   doar una singura (Joi, 25 iunie 2009, 15:46)

   razvan [anonim] i-a raspuns lui alec

   ca fapt divers o singura banca din romania is acopera costurile de functionare 100% din comisioane
 • -1 (5 voturi)    
  mai ca-ti vine sa plangi.... (Joi, 25 iunie 2009, 15:35)

  constantin [anonim]

  .....de mila camatarilor(pardon bancherilor) astia. cum seamana ei mititeii cu armata salvarii, crucea rosie si serviciul social al bisericii. sa le plangi de mila nu alta. da' am si eu o intrebare: cum se face ca la aceeasi banca, in austria spre exemplu poti contracta un credit cu doar 4% pe an dobanda; iar in romania aceeasi banca ofera aceeasi bani cu 28% pe an(in lei)????!!!! escrocul ala de isarescu impreuna cu basescu,iliescu, nastase, stolojan si toata mafia asta jidaneasca au furat de la poporul roman mai mult decat rusii si fascistii la un loc. nu explodeaza iar mamaliga, dar de data asta sa-i casapim pe toti nu doar pe seful?
  • +1 (3 voturi)    
   sa te ajut eu putin (Joi, 25 iunie 2009, 19:24)

   kllaus [anonim] i-a raspuns lui constantin

   daca tot intrebai de unde vine diferenta mare(uriasa) intre dobanzile practicate in Austria si cele din Romania: diferenta o reprezinta, sustin ei, asigurarea riscurilor pentru neplata, datorita faptului ca am fi o tara bananiera, iar oamenii neseriosi(ce bine ca sunt ei!). Ceea ce uita dansii sa spuna este tocmai faptul ca aceste dobanzi mari practicate la noi au menirea de a te pune in incapacitate de plata. Daca ar practica dobanzi rezonabile, ratele ar fi mai mici, iar riscurile mult mai reduse. Problema care apare: scade profitul foarte mult. De ce am mai investi intr-o tara bananiera? Simplu : pentru ca in Vest banii nu mai aduc randament, iar rata falimentelor este mult mai mare, si in consecinta, si riscurile. De aceea s-au inghesuit toti in Europa de Est, legislatia fiind foarte "nepregatita" pentru asemenea vulturi, iar populatia este dornica sa-si traiasca viata. O mare nerealizare a BNR-ului, si de aici sustin ca Isarescu este o marioneta pe acel fotoliu, intr-o perioada de criza, cand toate bancile sunt disperate sa atraga bani, se practica comisioane de rambursare anticipata de 5%. De aici se pierde firul logic al existentei bancilor in Romania. Aviz amatorilor: cine a luat un credit ipotecar pe 35 ani trebuie sa se gandeasca bine ca cel putin 2 crize economice vor mai avea loc in aceasta perioada, lucru care le poate crea mari probleme de sanatate.
 • +1 (1 vot)    
  nu este asa (Joi, 25 iunie 2009, 15:47)

  Bogdan [anonim]

  in romania moneda este RON, aici doar poate contriola costul BNR...depozitele in EUR sunt putine si sunt atrase la costuri e 5-6%.Iar voi vreti sa luati creditul in valuta straina la 4% ca francezii...bancile dau credite in EUR din linii de credit deschise de bancile mama, care provin tot din depozite, obligatiuni etc...ati vrea ca acestia sa le dea fara costuri, credeti ca riscul de tara este mic pentru Romania cand nici Elvetia sau USA nu mai "pupa" asta?Hai sa fim seriosi si sa vorbim despre ce ne pricepem!
 • 0 (0 voturi)    
  si garantia locului de munca (Joi, 25 iunie 2009, 16:02)

  mihai [anonim]

  nu cu luatul creditului e o problema in romania pt ca toti vor sa cistige de pe poporul roman .sa-mi explice mie cineva daca cei care sint azi fraieriti sa cumpere apartamente la 700-1000 euro /mp au siguranta ca la anul vor cistiga acei bani pt rata.nimeni nu are garantia zilei de miine ,numai bugetarii.asta nu intelege nimeni.milioane de angajati la privati nu au siguranta ca miine firma v-a mai functiona.si de ce ?pt ca pe nimeni nu intereseaza micul privat .
 • +3 (3 voturi)    
  De la teorie la practica (Joi, 25 iunie 2009, 16:21)

  Todo [anonim]

  E plin de specialisti pe aici... care isi dau cu parerea despre economie si despre fotbal...

  Stie cineva cat e EURIBOR-ul la 3m (adica trei luni) ? este in jurul lui 1% Asa ca o dobanda anuala de 5-6% este f. scazuta, mai ales pentru o tara din Estul EUropei cu PIB-ul in scadere cu 6.5% annualizat in primul trimestru si cu prognoze si mai rele

  Si banca pierde bani cand va ofera dvs dobanzi la depozite in EUR peste rata asta (se cheama dobanda activa si dobanda pasiva) si e la mintea cocosului - trebuie sa dai bani cu o dobanda mai mare decat oferi

  toti politicienii din tara asta ipocrita vorbesc ca bancile nu finanteaza agricultura , industria si asa mai departe...Dar in mod foarte convenabil uita sa spuna ca tot bancile sunt si cele care ne tin in grija banii nostrii, si cam trebuie sa fie atente la cine dau banii. Va amintiti de Bancorex? Un exemplu de implicare si management profesionist a statului in finantarea economiei...

  Si ultimul comentariu.. apropo de dobanzile din Vest si cu cat se finanteaza ele. Mai este un element numit prima de risc sau altfel spus, domnilor, ce dobanda (in EURO) ati dori dumneavoastra pentru a fi dispusi sa va investiti banii sa zicem in Islanda, Letonia, Rusia sau , mai aproape, Ungaria?!
  • +1 (1 vot)    
   Cand o creste EURIBOR-ul ce se intampla? (Joi, 25 iunie 2009, 17:02)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui Todo

   Intrebare: observ cu stupoare ca dobanda creditelor este legata de EURIBOR 3M (EURIBOR 3M + 4%), care EURIBOR e la niste minime si e greu de crezut ca in viitor o sa faca altceva decat sa creasca.
   Cam cat or sa ajunga atunci dobanzile in EUR de 5%?
   • -2 (2 voturi)    
    Crestere (Joi, 25 iunie 2009, 17:27)

    Todo [anonim] i-a raspuns lui Alex

    Majoritatea bancilor iti dau o dobanda in EUR raportata la EURIBOR, pentru ca ele se finanteaza in acest fel.

    O dobanda fixa este in cele din urma mai costisitoare decat una variabila (daca se iau in calcul toate costurile), plus ca elementul fix nu exista decat pentru o perioada limitata de timp, dupa care se revine la cea variabila

    Elementul de variabilitate a dobanzii functioneaza in ambele sensuri- si banca este supusa riscului de refinantare a creditului in caz ca dobazile scad nu cresc(chestia asta incepuse sa se intimple si la noi inainte de criza) si cash-ul rezultat din plata anticipata trebuia investit de prima banca la un randament mai scazut
    • +1 (1 vot)    
     + 4% ar putea fi problema (Joi, 25 iunie 2009, 18:15)

     Alex [anonim] i-a raspuns lui Todo

     Sunt de acord ca dobanda creditului sa fie variabila. Ce vreau sa spun este ca rata creditelor va creste semnificativ daca EURIBOR 3M va reveni in intervalul 4,2% - 5% cat a fost pana in noiembrie 2008. Asta inseamna o crestere de la 5,3% actuala la 8,3 - 9,1% pentru EUR.

     Exemplu: 60.000 EUR pe 20 de ani
     1) 5,3% dobanda inseamna o rata lunara de 406 EUR
     2) 8,6% dobanda inseamna o rata lunara de 525 EUR
     • +2 (2 voturi)    
      si daca euro explodeaza? (Joi, 25 iunie 2009, 18:46)

      Radu [anonim] i-a raspuns lui Alex

      Si daca euro explodeaza la 4,5-5 RON?
      Ca BNR-ul nu stiu catmai reusesc sa-l tina jos tinand cont ca economia se prabuseste iar cursul este pana la urma bazat pe ea...
      Atunci 525 Euro vor insemna aprox. 2500 RON, poate mai bine.
    • +2 (2 voturi)    
     ROMANI NU MAI LUATI CREDITE! (Vineri, 26 iunie 2009, 8:49)

     teapaOTP [anonim] i-a raspuns lui Todo

     romani nu mai luati credite!

     la otp am luat un credit in chf cupa formula
     5,5%+libor chf la 3 luni
     ai bine otp nu a respectat aceasta formula nici macar o luna de zile dupa ce perioada de 24 de luni de promotie s-a incheiat.
     aceasta formula 5,5%+libor chf la 3 luni
     era de fapt esenta contractului si motivul pentru care am semnat cu ei.
     acum banca face ce vrea cu mine si imi aplica o dobanda abuziva de 6,99% fara explicatii.
     libor chfla 3 luni a suferit o cadere de 7,7 ori din octombrie 08 pana azi.
     otp se face ca nu observa.
     daca aveam cu ei semnat un act clar cu o dobanda fixa nu mai aveam problemele astea.
     otp nu respecta intelegerea pentru ca daca nivelul libor este de 0,4 ei nu isi ating targetu de profit!

     eu sper ca iti este clar ca o formula cu indicator variabil e respectata de banca doar atat timp cat ei ii aduce beneficii. cum nnu ii mai place cum te rupe cu contractu, in care unilateral ei au dreptu sa faca orice cu tine.

     romani nu mai luati credite!
  • 0 (2 voturi)    
   si ai aparut tu... (Joi, 25 iunie 2009, 19:07)

   kllaus [anonim] i-a raspuns lui Todo

   ...marele specialist. Ipocriti pot sa fie doar cei ca tine , nu insa o tara intreaga. Aici putem vorbi de destinul unei tari, de a avea oameni la fel de competenti ca tine si ca cei care ne conduc. Nu le mai spune neofitilor despre Euribor , pana la urma risti sa-ti prinzi tu urechile. Bancile straine care ne paraziteaza de cativa ani, pe langa faptul ca se imprumuta pe piata interbancara, mai au si alte surse de finantare mult mai ieftine, unele dintre ele fiind chiar sursele proprii. Astea din urma, au pe ,termen scurt ,cost 0. De aici pana la DAE de 22%, cat se practica in Romania in momentul de fata este JAF. Nicio banca serioasa nu se imprumuta la 3 luni pentru a finanta proiecte mari din agricultura sau industrie. Cel mult pentru persoane fizice care vor sa-si achizitioneze o masina de tuns sau un frigider. Vorbind insa doar de Estul Europei este o mare magarie: imaginile cu corturile din orasele americane nu cred ca au putut fi surprinse si in zona asta ceva mai saraca, de care tot pomenesti. Este un principiu foarte clar al tuturor invesitorilor neseriosi: seaca-i de resurse si fugi. Au inceput cu industria, au continuat cu constructiile apoi au venit bancherii. Acum au inceput sa-si care banii acasa. Sa-i puna la saltea ! Cetatenii mult mai educati din Vest nu se vor inghesui niciodata la tepe legalizate.
 • 0 (2 voturi)    
  Piraeus (Joi, 25 iunie 2009, 17:31)

  Piraeus escroci [anonim]

  Aia de la Piraeus Bank dupa ce cer garantii suplimentare si marirea dobanzii la vechii creditori care s-au imprumutat acu incep iara sa dea credite. Frumos nu?
 • +3 (3 voturi)    
  ce induiosator (Joi, 25 iunie 2009, 23:21)

  gimini [utilizator]

  Hai odata cu aplicarea acestei petarde de program, sa se convinga si micul Boc, premierul cu creierul cat uterul unei veverite, ca prietenii politici nu mai pot fi salvati cu masuri din pix ca pe vremea lui Iliescu 1-ul ! Lumea s-a convins care e treaba cu imobiliarele. Desi se vor mai gasi cu siguranta cativa oligofreni care sa dea buzna la "prima casa", majoritatea oamenilor care mai au macar 1 neuron functional stiu ca e mai bine sa astepte inca 1-2 ani ca sa cumpere si mai ieftin.
 • +2 (2 voturi)    
  Impactul trecerii la EURO (Vineri, 26 iunie 2009, 8:52)

  Cata [anonim]

  Stie cineva care va fi impactul trecerii la moneda euro?? Ca totusi creditele astea sunt pe 20-30 de ani!
  Doua intrebari:
  - Cum va evolua leul inainte de trecerea la euro?
  - In ce vei plati creditul de RON dupa acest moment si in ce conditii bancare?
 • +2 (2 voturi)    
  Pretul (Vineri, 26 iunie 2009, 9:28)

  Desfoltatorul [anonim]

  Interesant este de vazut la ce preturi se invoiesc rechinii de imobile sa vanda metrul patrat de constructie ,. pentru ca prin "lume" acest pret se consudera a fi unul bun pe la 500 - 600 euro / mp !
  • 0 (0 voturi)    
   Pretul (Luni, 29 iunie 2009, 15:50)

   fv [anonim] i-a raspuns lui Desfoltatorul

   Draga "Dezfoltatorule" atotstiutor in domeniul preturilor, daca ar fi asa cum zici tu 500-600 euro/mp, fii convins ca asa s-ar vinde, dar mai intervin multe alte costuri cum ar fi: pretul terenului, pretul proiectelor de arhitectura si de executie, taxe de autorizare, costuri ale utilitatilor, iar toate acestea nu sunt mici. Din cele enumerate sa stii insa ca cel mai greu cantareste pretul terenului peste acei 500-600 euro/mp , iar ca sa intelegi acest lucru , calculul este simplu: unui apartament mediu ca marime ii revin cca 15-20mp de teren aferent, iar daca blocul in care se afla apartamentul se afla intr-o zona in care pretul terenului este de 10 euro/mp cum este cazul "CONFORT CITY", atunci terenul aferent costa ........zero....... (300 Euro), insa daca blocul este intr-o zona unde terenul costa 1500 Euro/mp, atuci situatia se schimba pentru ca terenul aferent apartamentului costa cca 25.000 euro, pret care normal ca va creste pretul apartamentului si prefer sa ma opresc aici pentru ca sunt convins ca ai inteles acum de ce nu poti cumpara un apartament cu pretul pe care tu il consideri corect
 • +1 (1 vot)    
  dar ... (Vineri, 26 iunie 2009, 10:00)

  dragos [anonim]

  ce sanse mai au cei care vor sa aplice deacum incolo??? in sensul ca se pare k s-au facut liste de asteptare reprezentand cunoscuti, neamuri, pile samd ... asa ca cei care nu au astfel de cunostinte da mai depuna dosarele la bancii????????
 • +1 (1 vot)    
  de studiat (Vineri, 26 iunie 2009, 12:46)

  gigi [anonim]

  Inainte sa facem ceva ar trebuii sa fim informati
  gugal : "What a real financial collapse looks like"
  :)
 • 0 (0 voturi)    
  NU STIU DECAT SA SE PLANGA ! (Sâmbătă, 27 iunie 2009, 13:59)

  alin [anonim]

  EURIBOR? ROBOR? astea sunt doar pretexte pentru a acoperi o frauda legala numita "camatarie", la care se adauga "comisioane scrise si nescrise" in contracte. daca nu le convine, de ce accepta totusi ? din grija pentru cetateanul roman? in aceasta viata nu prea cred !
 • 0 (0 voturi)    
  prima casa (Miercuri, 6 ianuarie 2010, 21:04)

  angelescu nicolae [anonim]

  am depus actele de vanzare cumparare prinprogramul prima casa,raspunsul a fost negativ pentru ca 1040 este mic,programul este facut pentru gasca lor;).....nu pentru noi tineretul dar nu ne lasam invinsi
 • 0 (0 voturi)    
  PIRAEUS BANK= O BANDA DE HOTI (Sâmbătă, 20 februarie 2010, 10:41)

  gigi [anonim]

  Piraeus nu respecta clauzele din contract robor + marja bancii.Cand roborul urca doar cu 0.1% imediat se revede in rata credit.majorata.Cand scade roborul (cum e cazul acum) nu se mai grabesc sa-ti scada rata.Tabla scaderii nu o cunosc escrocii.Nicio explicatie nu-ti dau daca o ceri in scris.OCOLITI_I !!!!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by