Pretul locuintelor ar trebui sa scada in urma aplicarii programului "Prima Casa". Cel putin asa a declarat, la RFI, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Constantin Nita.

20 de banci s-au aratat interesate sa participe la acest proiect. Unii analisti se tem insa ca stimularea pietei imobiliare va duce la o explozie a preturilor. Constantin Nita e insa de alta parere.

"Eu nu cred lucrul asta, dimpotriva, sper ca preturile sa scada, pentru ca, fiind o oferta de bani substantiala, ai si de unde alege si atunci in mod cert ca preturile la apartamente ar trebui sa scada, nu sa creasca", a afirmat ministrul.

Constantin Nita a argumentat prin faptul ca "cererea a scazut si la developerii care au construit apartamente, dar si pe piata libera, pentru apartamentele vechi".

"In aceste conditii, nu cred ca preturile vor creste in perioada urmatoare, sub nici o forma. La o cerere scazuta, nu putem aprecia ca preturile vor creste", a subliniat el.

Cele 20 de banci care au depus oferte sunt BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Leumi Bank, ATE Bank, Intesa San Paolo Bank, Credit Europe, OTP Bank, Unicredit, ING, Emporiki, Millenium Bank si Garanti Bank.