Dezvoltatorii imobiliari Redevco Europe si EMCT Romania au decis sa puna capat, cu efect imediat, unui joint venture care a avut ca scop dezvoltarea de proiecte comerciale pe piata din Romania, se arata intr-un comunicat al celor doua companii. Romanian Retail Development a fost lansat in septembrie 2007 si avea ca obiectiv investitii de peste 500 milioane de euro.

Activitatile Romanian Retail Development au fost preluate de EMCT Romania, conform intelegerii dintre cele doua companii.

Desfiintarea acestui joint venture reflecta diferentele de opinii dintre cele doua companii in evaluarea situatiei actuale de pe piata si a abordarii afacerilor in viitorul previzibil.

De asemenea, grupul Redevco a decis sa nu demareze niciun proiect comercial in acest an pe piata locala, insa va continua dezvoltarea proiectului sau din Tulcea si va analiza oportunitatile de investitii pe piata imobiliara din Romania.

Cele doua companii vor continua sa opereze ca entitati independente in Romania.

Redevco, parte a COFRA Holding, detine unul dintre cele mai mari portofolii de retail real estate din Europa. Compania este o prezenta activa in 21 de tari din Europa si Asia. Portofoliul sau este alcatuit in prezent din peste 800 de proprietati, din care fac parte cladiri de birouri si centre logistice, cu o valoare estimata de circa 7,2 miliarde de euro.

EMCT este prezent pe piata din Romania din 1998, si pana in prezent a dezvoltat proiecte pentru Carrefour, Cora, Bricostore, Baumax, Mobexpert, Media Galaxy.