Primul targ imobiliar dedicat programului "Prima Casa" se deschide vineri la Palatul Copiilor din Bucuresti, pe o durata de trei zile, iar reprezentantii organizatorilor evenimentului, Project Events si Zero Point Consulting, au precizat pentru HotNews.ro ca vor mai organiza o editie tot pentru acest program in perioada 18-20 septembrie. Circa 44 de expozanti, dezvoltatori, agenţii imobiliare, o banca si brokeri de credite promit oferte care sa poata fi finantate prin recent lansatul program al guvernului care garanteaza credite imobiliare pana la un miliard de euro.

"Ofertele dezvoltatorilor sunt extem de variate, de la garsoniere la case de lux si de vacanta, in Romania si strainatate. Unul dintre expozanti ofera vizitatorilor chiar si varianta achizitionarii unei vile construite in imediata vecinatate a capitalei, la pretul de aproximativ 60.000 euro, cu terenul inclus in pret", sustin organizatorii.

20 de banci s-au inscris, pana pe 25 iunie, ultima zi pentru depunerea ofertelor, pentru programul "Prima Casa", ofertele in valoare de 1,457 miliarde euro, depasind plafonul stabilit de Guvern de un miliard de euro. Programul a devenit operational de pe data de 8 iulie.

Cele 20 de banci care au depus oferte sunt: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.