Dupa ce, la sfarsitul anului 2007, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat circa 500.000 de euro pentru amenajarea spatiului verde dintre Policlinica Coltea si Ministerul Agriculturii (gura de metrou dinspre Coltea de la statia Universitate), la un aproape un an de la finalizarea lucrarilor, Primaria sectorului 3 s-a apucat sa refaca lucrarea. Alti bani, alta distractie.

„Fantana este in reparatie capitala. Se introduce un sistem de irigare, se repara pompele fiindca s-au stricat, intre cele doua fantani va fi montata o statuie, se va inlocui vegetatia si piatra fiindca au stricat-o rollerii”, ne-a declarat primarul sectorului 3, Liviu Negoita.

Intrebat de ce s-au stricat pompele de la fantana, daca aceasta a fost data in folosinta de doar un an, si cine va plati toata lucrarea, Negoita da vina pe Administratia Lacuri Parcuri si Agrement din cadrul Primariei Capitalei (ALPAB).

„Noi am luat in administrare, de la Primaria Capitalei, fantana stricata. Nu mai mergeau pompele. Cei de la ALPAB au intrat cu camioane de 16 tone acolo si au stricat instalatiile. Deocamdata nu stim cat costa. Va face ADP-ul un deviz. Lucrarea este facuta de ei”, ne-a declarat Negoita.

Radu Popa, directorul ALPAB, este insa de alta parere: „In primul rand, acel spatiu verde nu a fost predat catre sectorul 3, fiindca Hotararea de Consiliu prin care se face transferul este contestata de catre secretarul general al Primariei si nici nu s-a facut procesul de predare-primire al spatiului. Cu toate astea, dl. Negoita s-a apucat sa bage bani in el. Si spatiul sa stiti ca nu avea nimic. Problema este ca fantana a fost pusa tot de Primaria sectorului 3 si nu au avut aviz de la Electrica, pentru alimentare electrica. Din cauza caderilor de tensiune si a instalatiei improprii s-au stricat pompele, nu fiindca am intrat noi cu camioanele. Anul asta noi am obtinut aviz de la Electrica si am pus un tablou ca lumea. A costat 120 de milioane de lei vechi. De statuie nu stiu nimic. Acum, fiecare cu statuile lui”.

Situatia spatiului verde dintre Spitalul Coltea si Ministerul Agriculturii este incerta. Acesta a fost transmis printr-o Hotarare de Consiliu General pe data de 2 iunie, din Administrarea Primariei Capitalei prin ALPAB in administrarea Primariei sectorului 3. Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat la vremea respectiva ca va ataca aceasta hotarare de Consiliu fiindca vrea sa recupereze spatiul verde. Chiar si asa, primarul Negoita spune ca nu putea sa ramana in centrul Bucurestiului cu spatiul verde care „arata in felul in care arata”.