Societatea americana de refinantare imobiliara Fannie Mae a suferit o pierdere neta de 14,8 miliarde dolari in trimestrul II, solicitand un nou ajutor de stat de 10,7 miliarde dolari, relateaza AFP.

Societatea, care a fost plasata anul trecut sub tutela autoritatilor publice pentru a scapa de faliment, a inregistrat o pierdere de 23,2 miliarde dolari in primul trimestru al anului.

Dupa nationalizarea Fannie Mae si a celuilalt gigant ipotecar, Freddie Mac, Trezoreria a deschis o linie de credit de 200 miliarde dolari pentru fiecare dintre cele doua societati.

De la inceputul anului, Fannie Mae a apelat la aceasta facilitate in limita a 45,9 miliarde dolari. Statul american a cheltuit astfel mai multi bani pentru salvarea Fannie Mae decat pentru Citigroup si Bank of America (45 miliarde fiecare).

Fannie Mae a avertizat ca factura finala va fi si mai grea: "Avand in vedere tendintele actuale ale pietelor imobiliara si financiara, ne asteptam la o situatie neta deficitara pe viitor si vom fi obligati sa obtinem fonduri suplimentare din partea Trezoreriei", precizeaza societatea, intr-un comunicat de presa.