Proprietarii de locuinte din Marea Britanie au redus in august preturile solicitate pe imobile la cel mai mic nivel din ultimele opt luni, in conditiile in care bancile au mentinut conditiile dificile de acordare a creditelor, conform datelor Rightmove, cel mai mare site de intermedieri imobiliare din tara, informeaza Bloomberg.

Pretul mediu al unei locuinte a scazut cu 2,2% pana la 222.762 lire sterline (367.808 dolari) dupa o apreciere a pretului mediu de 0,6% in iulie. Pretul mediu cerut pentru locuintele din Londra a scazut cu 3,8%.

Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a precizat pe 12 august ca la nivel mondial persista "o adanca recesiune" si ca bancile au nevoie de noi majorari de capital.

Numarul noilor case scoase la vanzare in piata a scazut cu 48% fata de nivelul de dinaintea inceperii crizei economice, potrivit Rightmove. Cele mai multe informatii asupra pietei imobiliare britanice, inclusiv cele ale Rightmove, au sugerat o stabilizare a preturilor, insa Banca Angliei a sugerat in ultimul raport trimestrial asupra inflatiei ca revenirea pietei imobiliare "ramane fragila".