Campania Nu distrugeti Bucurestii de altadata

SIMULARE Strada Mantuleasa, sugrumata de viitorul bloc cu 17 etaje

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 27 august 2009, 13:09 Economie | Imobiliar


Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat la sfarsitul anului trecut construirea unui bloc de 17 etaje pe strada Mantuleasa, chiar pe terenul unde s-a aflat scoala in care a invatat scriitorul Mircea Eliade. Constructia a fost demolata in anul 2002, fara aviz de la Ministerul Culturii, obligatoriu in acest caz. HotNews.ro va prezinta in premiera o simulare a constructiei aprobate pe str. Mantuleasa.Dan Ionescu, specialist in monumente istorice, spune ca Mantuleasa este una dintre cele mai importante stradute din Bucuresti atat datorita faptului ca aici se petrece actiunea din nuvela „Strada Mantuleasa” scrisa de Mircea Eliade, cat si datorita arhitecturii foarte valoroase, specifica Bucurestilor de inceput de secol XIX. „Aici nu are ce cauta un asemenea monstru. Va distruge specificul acestei zone”, spune acesta.

VIDEO: Dan Ionescu despre zona MantuleasaDan Marin, vicepresedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, este de parere ca Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat acest proiect este ilegal. „In primul rand, acesta nu are avizul obligatoriu al Ministerului Culturii. In al doilea rand, conform legii, in zonele protejate cu o valoare arhitecturala si istorica ridicata, planurile de urbanism se discuta de Primaria Capitalei si se aproba de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, nu de Consiliile locale. Fiindca fiecare sector isi aproba ce vrea, de asta este haosul pe care-l vedeti”, explica acesta.

VIDEO: Dan Marin despre regimul de inaltime al zoneiLocuitorii de pe strada Mantuleasa nu sunt de acord cu constructia

Cel mai afectati  sunt insa cei care locuiesc acolo. „Eu mi-am deschis o cafenea aici tocmai pentru ca imi placea strada asa cum era, nu ca sa am un ditamai blocul alaturi. Si strainii care veneau aici in cautarea lui Eliade, tot pentru asta veneau. In plus, cred ca ar fi trebuit sa stim si noi ce se face langa casa noastra, sa fim consultati, nu sa aflam de la d-voastra”, spune Bianca Benescu, adminsitratorul unei cafenele din zona.

De aceeasi parere este si vecina ei. „Blocul trebuia sa fie cel mult la inaltimea celui de langa, adica patru etaje, nu 17. O sa ne pierdem linistea. Va dati seama cate masini va aduce o astfel de constructie aici”, spune aceasta.

Ministerul Culturii va face plangere prealabila contra Primariei sectorului 3

Nici Ministerul Culturii nu este de acord cu constructia de 17 etaje de pe strada Mantuleasa. „Ministerul nu a emis nici un aviz in acest caz. E de mirare ca Primaria sectorului 3 poate sa dea astfel de avize. Constructia respectiva este mult peste ce se poate accepta in zona si ca inaltime si ca volumetrie. Ministerul analizeaza situatia si vom face plangere prealabila Primariei sectorului 3. Acesta este primul pas al procedurii de atacare in contencios a Hotararii de Consiliu local prin care s-a aprobat respectiva constructie”, ne-a declarat Irina Iamandescu, consilierul personal al ministrului Culturii, Theodor Paleologu.

Consiliul local ar putea abroga Planul Urbanistic de Detaliu

"M-am uitat pe proiect. Nu este in regula. Am vorbit cu ei si luni este sedinta Consiliului Local la sectorul 3 si pe ordinea de zi este un proiect de Hotarare prin care se abroga acest PUD", ne-a declarat prefectul Capitalei, Mihai-Cristian Atanasoaei.

Cum a fost aprobat proiectul de pe Mantuleasa

Cladirea, care ar urma sa se construiasca pe terenul de la numerele 7-9, a fost aprobata printr-un Plan Urbanistic de Detaliu, la pachet cu alte doua constructii de patru si de zece etaje, pe data de 6 noiembrie 2008.

Ansamblul va adaposti birouri. Turnul are aviz de la Primaria sectorului 3, semnat de arhitectul-sef de sector, Stefan Dumitrascu.

Beneficiarul acestui proiect este firma Leader Properties. Pe terenul din strada Mantuleasa nr. 7-9 au fost mai multe constructii datand de la inceputul secolului XIX, dar acestea au fost demolate in 2002, fara aviz de la Ministerul Culturii si Cultelor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8208 vizualizari

 • +5 (5 voturi)    
  . (Joi, 27 august 2009, 15:24)

  qwerty6 [utilizator]

  Trist!
  • -1 (5 voturi)    
   mult mai trist (Joi, 27 august 2009, 15:43)

   Gix [anonim] i-a raspuns lui qwerty6

   cu blocuri din astea se vor duce si mai tare la baie preturile la case in Bucuresti:-) Cine si-o mai fi lua casã la Bucuresti...
   • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Vineri, 28 august 2009, 13:54)

    Alex D. [anonim] i-a raspuns lui Gix

  • +4 (4 voturi)    
   Nu e trist... (Joi, 27 august 2009, 16:18)

   Vorbe goale [anonim] i-a raspuns lui qwerty6

   ... e penal.
   • +1 (1 vot)    
    mda.. (Vineri, 28 august 2009, 11:14)

    Ion I [anonim] i-a raspuns lui Vorbe goale

    "Pe terenul din strada Mantuleasa nr. 7-9 au fost mai multe constructii datand de la inceputul secolului XIX, dar acestea au fost demolate in 2002, fara aviz de la Ministerul Culturii si Cultelor."

    ce penal avem pentru cei care nu au avut avizul dar au continuat?
  • +1 (1 vot)    
   trist dar adevarat, nu va avea parcari (Vineri, 28 august 2009, 9:36)

   Ed___ [anonim] i-a raspuns lui qwerty6

   deci un bloc de 17 etaje cu sa zicem 3 apartamente pe etaj vin 54 apartamente, si deci la minim o masina pe apartament (dat fiind ca e bloc pentru clasa de mijloc toti locatarii vor avea 1-2 masini lejer, adica sa dai 100.000 euro pe apartament si sa nu ai un 10.000 de euro pentru masina... ). deci acest bloc "va face fericiti" pe cei care locuiesc in zona respectiva ducand la blocarea strazilor si a masinilor deja existente. ar trebui interzisa construirea de blocuri fara parcare cate un loc minim pentru fiecare apartament. altfel este o sinucidere urbana.
   • 0 (0 voturi)    
    refa calculele (Vineri, 28 august 2009, 11:27)

    hbunny [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

    Cladirea ar urma sa adaposteasca birouri, deci vor fi ceva mai multe masini pe acolo in cazul in care proiectul va fi dus la bun sfarsit.
    Sper ca macar ministerul culturii sa reuseasca sa le puna bete-n roate, altfel vom mai pierde o zona frumoasa a Bucurestiului.
 • +3 (5 voturi)    
  ca de obicei. (Joi, 27 august 2009, 15:33)

  miticosul [anonim]

  Evident, fara parcare, nu? :)
  • 0 (0 voturi)    
   discutabil (Joi, 27 august 2009, 16:14)

   claudiu [anonim] i-a raspuns lui miticosul

   Teoretic, in momentul in care avizezi un proiect pentru o cladire de birouri, unul dintre avize este cel al Comisiei de Circulatii din cadrul Primariei Generale. Astia verifica daca se asigura PE TEREN(aici includem si subsolurile) un numar minim de locuri de parcare(1 loc la 60mp utili in cazul birourilor). Dar de aici apar alte discutii. In proiect, in subsol, cu siguranta sunt locurile necesare, insa normele in vigoare prevad dimensiuni mici pentru acestea si pentru circulatii. Si unde in proiect erau doua locuri, in realitate va fi o singura masina(de exemplu). De asta apar probleme cu parcarile pe langa cladirile mari.
   Sau, alt exemplu: Turnul de la Armeneasca, cel care tocmai a ars, avea asigurate prin proiect locuri de parcare suficiente in subsol. Dar din cauza hidroizolatiilor si a sapaturii prea adanci, ultimul subsol era in permanenta inundat, deci impracticabil.
 • +1 (7 voturi)    
  Simulare (Joi, 27 august 2009, 15:34)

  the [utilizator]

  referindu-ma strict la "simularea" publicata, mi se pare TOTAL lipsita de convingere - asta ca sa ramân politicos.
  Blocul cel mai din fata, indicat (gresit) drept monstrul de 17 etaje, are probabil un demisol, un "hoch-parter" si patru etaje. Poate ca urmatoarele volume construite vor fi, într-adevar monstruoase în realitate, dar în aceasta macheta neinspirata, sunt prezentate fara nici un pic de realism.
  Orice persoana, chiar lipsita de orice experienta in materie de perspectiva, poate compara dimensiunile unui etaj de la constructia existenta de vis-a-vis, pe cele ale volumului P+4 din prim plan, ca sa realizeze ca macheta celorlalte corpuri de cladire proiectate, de 10-11 si respectiv 17 etaje, este prost desenata.

  Nu insist asupra penibilitatii argumentelor proprietaresei de "cafenea linistita", ale vecinei cu orizontul limitat la patru caturi, ale "vizitatorilor straini" amatori de Eliade, sau de actiunea nuvelei marelui nostru scriitor, recunoscut cu greu si rezerve ...

  Nu am nici o remarca lipsita de deontologie, la adresa celor doi colegi de specialitate, ale caror opinii figureaza în articol.
  Am semnat în mai multe rânduri petitii publice si alte luari de pozitie, în sensul mentinerii patrimoniului arhitectural al României si, probabil, voi continua sa o fac.
  Dar, repet, pentru a apara o cauza trebuie prezentate mai întai argumente coerente. O fotografie emotionanta a valoroasei cladiri în care a trait - sau s-a nascut - Eliade ar fi fost poate mai convingatoare. Fie si o poza a proprietaresei de cafenea linistita, cu lacrimi siroaie pe obraji ...
 • -1 (5 voturi)    
  Trist ca punem boticul (Joi, 27 august 2009, 15:40)

  Anonim [anonim]

  Pun pariu ca domnii nu au primit si ei spaguta de rigoare, sa vezi atunci ce sustinatori infocati ar fi fost.
  17 etaje e mult intr-adevar intr-o zona cu 4 etaje dar nu trebuie sa uitam ca un oras/strada/constructie trebuie sa aiba un rol mai mult decat pur contemplativ.
  • +3 (5 voturi)    
   gresit (Joi, 27 august 2009, 16:14)

   adi [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   stai jos, nota 4!

   si care ar fi rolul orasului/strazii/constructiei?
   crezi ca asta e problema? contemplatia?

   sunt anumite zone din oras incarcate de o istorie aparte, zone inca destul de omogene care ar fi bine sa ramana asa : Mantuleasa, Icoanei, Cotroceni (Sf Elefterie)...etc.
   Sunt zone in care iti face placere sa te plimbi in acest oras din ce in ce mai uratit.

   Stii ce e trist? Ca arhitecti ca cei din firma respectiva - kxl - "bun boticul" (cum bine zici) la banul beneficiarului si se prostitueaza uitand de bunul simt in arhitectura.
   Daca OAR-ul ar avea ceva mai mult "cohones" ar putea retrage cateva stampile. Asa si-ar aminti mai multi ce ar trebui sa faca.
 • 0 (0 voturi)    
  De-ar fi singurul... (Joi, 27 august 2009, 16:00)

  Alin [anonim]

  Veniti sa vedeti si blocul de 10 etaje de pe str. Aurel Vlaicu nr. 120, sector 2!
 • +1 (3 voturi)    
  Vina nu o are doar primaria (Joi, 27 august 2009, 16:08)

  Mircea [anonim]

  Ci si arhitectul care a acceptat sa-si puna semnatura pe un proiect atat de nepotrivit zonei. Daca cineva trebuie luat la intrebari, sa inceapa cu arhitectul si sa continue cu cei de la consiliul local. Nu stiu legile, dar cred ca exista (sau ar trebui sa existe) pedepse pentru aprobari de acest gen.

  Oricum, cei de la sectorul 3 au inceput sa se alinieze de ceva timp "ideilor" din celelalte sectoare, unde banii si cunostintele dicteaza amplasarea si marimea imobilelor, indiferent de zona, oameni, spatiu etc.

  Probabil intr-o societate cu reguli clare si aplicabile, locuitorii de pe Mantuleasa ar fi luat atitudine si s-ar fi "razboit" cu primaria. Cum insa la noi justitia este oricum numai dreapta nu, o astfel de actiune este total inutila, asa ca mai bine sa-si faca dreptate singuri, sa blocheze/boicoteze lucrarile.
  • 0 (2 voturi)    
   cateodata (Joi, 27 august 2009, 16:25)

   Claudiu [anonim] i-a raspuns lui Mircea

   e bine sa mai citesti o data inainte sa dai click pe "trimite".
   Constructiile in tara asta se fac dupa un regulament. In Bucuresti exista un PUG(plan urbanistic general). Daca eu, ca beneficiar, consider ca prevederile PUG-ului ma nedreptatesc, pot sa cer mai mult/inalt/mare, si va trebui sa-mi sustin optiunile printr-un PUZ sau PUD(zonal sau de detaliu). Dupa/daca acesta se aproba, arhitectul nu face decat sa proiecteze la limita superioara a prevederilor aprobate de primarie/consiliul local/consiliul general. Deci legal.
   Nu prea conteaza ca tie ti se pare prea mare blocul ala. Atata timp cat exista o prevedere legala care ma lasa sa-l proiectez de 17 etaje, eu o sa-l proiectez de 17 etaje. Modul in care s-au aprobat PUD-urile si PUZ-urile nu ma privesc pe mine. Asta fac urbanistii.
   • +1 (1 vot)    
    adevarat dar fals (Joi, 27 august 2009, 16:52)

    adi [anonim] i-a raspuns lui Claudiu

    treaba sta cam asa.
    arhitectul inainte de a face o casa, se documenteaza. Se observa zona, caracteristicile locului, unghiuri de vedere, poate si un studiu istoric (datorita caracterului zonei). te gandesti cum noua cladire se va integra in peisaj...si multe altele, teoretic cred ca le stii si tu ca vad ca esti in domeniu.

    Asa ar trebui si asa se intampla in orase civilizate.
    Arhitectii (90% din ei) la noi uita toate astea. Ei incearca sa obtina maximul ptr beneficiar uitand aceste lucruri elementare. CUT-ul mai mare = arhitectul cu bratul mai gros.

    Nu spune nimeni ca nu putem construi nimic acolo. Dar un regim de inaltime adecvat locului, un CUT si POT la fel, si o cladire bine proportionata scade profitul beneficiarului si deci al arhitectului.

    Etica? Vezi in DEX ce inseamna...
   • 0 (2 voturi)    
    inca ceva (Joi, 27 august 2009, 17:03)

    adi [anonim] i-a raspuns lui Claudiu

    Domnu' artect se pare ca dai explicatii.
    Uiti sa precizezi ceva: Beneficiarul considera ca prevederile PUG-ului il nedreptatesc (el stie cel mai bine, normal, nu?) Mai intai vine la arhitect si cere P+15. Arhitectul ii spune ca nu se poate ca trebuie PUZ. Si il trimite la PUZ acolo unde stie el ca se poate. In timpul asta rotitele se invart El face proiect ptr P+20, promite ca va iesi asa, beneficiarul marca banul, prin arhitect de cele mai multe ori, acolo unde trebuie.
    Si in final apare un P+20 intr-o zona de P - P+2.

    Ce spuneai?
    Ca arhitectul nu are nicio vina?
    I
   • +1 (1 vot)    
    Am citit si raman la aceeasi parere (Joi, 27 august 2009, 17:07)

    Mircea [anonim] i-a raspuns lui Claudiu

    Poate daca unii arhitecti (nu vreau sa-i nedreptatesc pe toti) ar avea mai multa onoare si demnitate si s-ar gandi ca si ei locuiesc (probabil) in acest oras ciudat construit, nu ar mai aparea probleme de acest gen. Dar banii primeaza, indiferent de confortul oamenilor si istoria/specificul zonei.

    Nu e de mirare ca in Bucuresti gasesti toate stilurile arhitectonice, blocuri mamut aruncate printre case vechi, langa biserici, monumente istorice etc.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu e de mirare nicaieri (Vineri, 28 august 2009, 14:25)

     the [utilizator] i-a raspuns lui Mircea

     nici in Paris, nici in Londra, nici in Berlin, nici in St Petersburg, nici in Montreal, nici in Melbourne, sau in Buenos Aires ...
     Numai in Bucuresti e de mirare.
     Iar arhitectii români sunt cei mai corupti si mai ahtiati dupa parale, dintre toate ordinele arhitectilor din lume ...
     Mai, mai ... la zidu' din Târgoviste cu ei !
 • -4 (4 voturi)    
  Foarte Bine (Joi, 27 august 2009, 16:23)

  Bog [anonim]

  Foarte Bine, trebuie sa se dezvolte cumva bucurestiul!
  O cladire de genu, genereaza cateva zeci de locuri de munca FOARTE bine platite.
  • +1 (1 vot)    
   se dezvolta dar nu are nici o tema (Joi, 27 august 2009, 18:01)

   lol [anonim] i-a raspuns lui Bog

   daca iesi putin din tara o sa vezi ca sintem unicat. o cladire nu genereaza job ci viceversa.
  • 0 (0 voturi)    
   doar asa? (Vineri, 28 august 2009, 11:53)

   catalin [anonim] i-a raspuns lui Bog

   Genereaza locuri de munca si daca e intr-un cartier special pentru cladiri de birouri sau la marginea orasului, de ce trebuie sa o faca in centru?
   • 0 (0 voturi)    
    Vezi Pipera (Miercuri, 2 septembrie 2009, 12:46)

    claudiu__ [utilizator] i-a raspuns lui catalin

    Incearca sa vorbesti cu cei care lucreaza in Pipera. Sa vezi ce inseamna sa te duci acolo la munca dimineata, si sa te intorci seara acasa. Pe doua strazi a cate doua benzi. Cateva mii de oameni.
    Intelegeti si voi ca povestea asta cu centrul istoric/cladirile protejate/patrimoniul este, cateodata, o mare prostie.
    Ideea general acceptata este ca orice casa mai veche de niste ani(hai 70-80) e monument. Nu conteaza ca nu mai sta nimeni acolo de 20 de ani(poate niste cai+tiganii aferenti) si ca sta sa pice. Hai sa le restauram pe toate, ca au o valoare inestimabila...
    Unde in lumea asta ati vazut voi(si ma refer la orasele mari) cladiri P+1-2 in centru? Ca exista si o zona istorica, foarte bine. Dar hai s-o delimitam, sa facem o selectie clara a cladirilor care merita intr-adevar pastrate, si in rest pa.
    Vreti sa ajungeti sa mergeti la munca in Ploiesti? Pentru ca daca nu ne extindem in sus, nu mai e mult pana ajunge acolo Bucurestiul...
 • +1 (3 voturi)    
  ... (Joi, 27 august 2009, 19:33)

  x [anonim]

  anacronici. si autorul articolului si comentatorii
 • 0 (0 voturi)    
  nu e nimeni impotriva (Joi, 27 august 2009, 21:31)

  zeze [anonim]

  ceea ce se construieste in spatele vilei minovici si casei scanteii nu jeneaza pe nimeni si nu suporta tirul oamenilor care sunt decenti.
  tovarasul dumitrascu, cu ceva vreme in urma, invata studentii altceva la scoala de arhitectura! dar vremurile se schimba, nevoile se schimba poate si scoala se schimba ca modelele profesorale (nu toti si ii respect pe cei ce sunt demni) sunt foarte contemporane cu transgresarea bunului simt.
  sa auzim de bine!
 • +1 (1 vot)    
  Eu stiu ca in alte tari (Vineri, 28 august 2009, 11:21)

  hsl [utilizator]

  nu se construieste nimic fara avizul comunitatii locale, poti fi mama statului, daca locatarii zonei considera ca noua constructie nu se potriveste n-ai ce face.
  Cel mai bun exemplu este proprietarul cafenelei: in cel mai bun caz, o astfel de constructie ii diminueaza veniturile, deci ii incalca dreptul de proprietate (care sa nu uitam ca, la nivel de lege, este garantat in Romania); alt ex: casa unui om poate ca valoreaza cat valoreaza datorita imaginii linistite a zonei/strazii sau a privelistei, in momentul in care apare un mamut de acesta valoarea ii poate scadea substantial, deci iar se atenteaza la dreptul de proprietate/
  Du-te in Canada, incearca sa faci un supermarket in mijlocul orasului si o sa fii fugarit cu batele dar in Romania avem chiar depozite de materiale de constructii pe minunatele bulevarde centrale (ca sa nu mai vorbesc de - cred - sute de biserici construite pe locul parcurilor din mijlocul cartierelor) asa ca ar fi cazul sa luam atitudine.
  • 0 (0 voturi)    
   corect! (Vineri, 28 august 2009, 11:54)

   catalin [anonim] i-a raspuns lui hsl

   Lipseste spiritul civic si curajul de a merge cu legea de mana pana in panzele albe!
 • 0 (0 voturi)    
  Pe Negoita - primarul Sectorului 3 ... (Vineri, 28 august 2009, 11:53)

  eugenb [anonim]

  Cumva cea care a scris acest articol (Catiusa Ivanov) s-a "obosit" sa-l intrebe pe domnul Primar Negoita ce parere are ? Ca doar il lauda mai deunazi ca este cel mai ... dintre cei mai ... Primari ai Capitalei. Ca face si drege ... si toate populatia Sectorului il "aprobau".

  Nu cumva au cetatenii Sectorului ce au dorit ?
 • +1 (1 vot)    
  Relax (Vineri, 28 august 2009, 12:12)

  anonim [anonim]

  La cum arata orasul asta o cladire noua nu are ce sa strice.
  Zonele istorice din Bucuresti, cu mici exceptii sunt mahalale.
 • +1 (3 voturi)    
  Treziti-va (Vineri, 28 august 2009, 12:17)

  Miller [anonim]

  ca peste 50 de ani o sa fie monument istoric casa in care a invatat sa mearga Gutza si casa in care sa nascut prematur Adi copilul minune. Sute de cladiri monument istoric sint ocupate de tigani pe care ia bagat Iliescu dupa 90, toate sint distruse si nu se mai sesizeaza nimeni. Cred ca proprietarei de cafenea ie frica de concurenta pentru ca stie ca la fiecare cladire de birouri se fac si cafenele la parter.
  Nu mai vorbiti de spagi ca toti va-ti vinde pe cateva mii de euro daca aveti ocazia, mai ales ziaristii.
  • 0 (2 voturi)    
   Te rog vorbeste din punctul tau de vedere (Vineri, 28 august 2009, 12:55)

   hsl [utilizator] i-a raspuns lui Miller

   Tie ti-ar conveni sa ti se faca un zid de 10m in jurul casei tale?
   • 0 (0 voturi)    
    Asta e (Vineri, 28 august 2009, 13:32)

    Miller [anonim] i-a raspuns lui hsl

    viata la oras. Daca nu iti convine si nu poti sa te adaptezi dute la tara sa stai linistit.
    • 0 (0 voturi)    
     =)) (Miercuri, 2 septembrie 2009, 9:58)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui Miller

     Atat timp cat sunt niste legi cer sa fie respectate, indiferent daca sunt la oras sau la tara (nu ma refer la HCL sau alte prostii de astea "cu putere de lege" ci la legi).
     E ca si cum ai spune: "Daca nu-ti convine ca unu' ti-a dat cu paru'n cap nu mai merge pe strada!"
 • 0 (0 voturi)    
  cine a dat autorizatia??? (Vineri, 28 august 2009, 13:16)

  andra [anonim]

  Fratilor!!! cine a dat autorizatiile???? aia au "spatele" bine asigurat. tara de 3 lei, mafioti! romania!!! o amestecatura de detoate
 • 0 (0 voturi)    
  dl. Negoita (Vineri, 28 august 2009, 14:39)

  catiusa [anonim]

  Autoarea articolului s-a obosit sa-l intrebe pe dl Negoita ce parere are despre aceasta constructie, iar dansul a spus ca nu stie. Lamuririle necesare i-au fost date de dl arhitect sef de sector, in primul material pe aceasta tema. Desi, daca stam sa ne gandim, dansul a semnat expunerea de motive a HCL prin care s-a aprobat acest PUD, si ar fi trebuit sa stie ce semneaza.
 • 0 (0 voturi)    
  vorbe (Vineri, 28 august 2009, 16:21)

  andrei [anonim]

  Intr-un oras in care se aproba CUT de 20 (19,7), nu mi se pare exagerat. Site PMB, Poligrafiei 49-51.
  Daca strategia de dezvoltare a orasului ar fi alta, cu siguranta s-ar vedea.
  Nici nu stiu daca este gresita aceasta strategie, avand in vedere Londra. Vezi www.30stmaryaxe.com
 • 0 (0 voturi)    
  mai este o alta aberatia in pregatire (Marţi, 1 septembrie 2009, 15:56)

  alexy [anonim]

  mai este o aberatie in pregatire in zona armeneasca mai precis pe luca stroici
 • 0 (0 voturi)    
  alta parcarie (Marţi, 1 septembrie 2009, 16:25)

  aleci [anonim]

  se mai pregatest o porcaria pe zona armeneasca pe strada stroici


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by