In 1995, Parlamentul a aprobat Legea 112, prin care era reglementata situatia juridica a locuintelor trecute in proprietatea statului dupa 1945, aceasta lege oferind fostilor proprietari posibilitatea de a recupera ceea ce statul comunist le-a furat.

Problema este ca acestia au recuperat doar locuintele, nu si terenul aferent, care acum se afla in proprietatea primariilor. Cum in acest moment foamea de bani a guvernului este mare, ce s-a gandit domnul Boc – hai sa dam o lege prin care sa ii obligam pe actualii proprietari sa cumpere si terenul, o afacere care ar putea aduce la buget un miliard de euro in urmatorii doi ani.

Exista doua probleme aici: (i) faptul ca statul ii obliga pe proprietari sa cumpere terenul respectiv desi in momentul in care acestia au cumparat imobilul, nu li s-a spus ca prin contractul semnat se obliga ca la un moment dat sa cumpere si terenul aferent si (ii), terenul se vinde la pretul pietei, ceea ce inseamna ca vor plati pretul facut in primul rand de speculatori.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.