In Romania, preturile imobilelor au crescut in zece ani de zece ori, iar in SUA, din 2000 si pana in 2006, preturile s-au dublat. In cazul ambelor tari, cresterea a fost atat de mare, incat noile niveluri de pret nu mai puteau fi justificate din punct de vedere economic, indiferent cat de mult incercau analistii imobiliari sa demonstreze ca piata va creste la nesfarsit.

In acest sens, am sa va dau doua exemple pentru a vedea cum au influentat ”specialistii” si agentii imobiliari piata atat in SUA cat, mai ales, in Romania, cresterea preturilor imobilelor datorandu-se in parte si faptului ca unii dintre acestia isi urmareau doar propriul interes, respectiv un castig cat mai mare pentru ei.

Primul exemplu vine din SUA si este edificator in ceea ce priveste modul in care oamenii au fost de-a dreptul prostiti sa investeasca in imobiliare pentru a se imbogati.

Stim cu totii ca la americani, cumpararea unor case in paragina, renovarea acestora si vinderea lor cu un profit oarecare a devenit de mult timp o adevarata industrie. Au aparut si o gramada de emisiuni TV in care ni se prezinta succesul unor intreprinzatori de acest gen, aveti mai jos un exemplu.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.