Consiliul local al sectorului 3 a abrogat Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat in luna noiembrie a anului trecut un turn de 17 etaje chiar pe locul unde a fost demolata ilegal scoala scriitorului Mircea Eliade. Decizia consilierilor a venit dupa campania facuta de HotNews si de mai multe ONG-uri pentru salvarea strazii.

Planul Urbanistic de Detaliu de pe strada Mantuleasa nr. 7-9 a a fost aprobat de Consiliul local al sectorului 3 pe data de 6 noiembrie 2008, la pachet cu alte 84 de PUD-uri. Acesta avea aviz de urbanism semnat de arhitectul sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu. Nu avea insa aviz de la Ministerul Culturii, cerut de lege in astfel de situatii, deoarece strada Mantuleasa este protejata datorita specificului sau si a arhitecturii valoroase din zona. Beneficiarul acestui proiect era firma Leader Properties.

Pe terenul din strada Mantuleasa nr. 7-9 au fost mai multe constructii datand de la inceputul secolului XIX, printre care scoala unde a invatat scriitorul Mircea Eliade, dar acestea au fost demolate in 2002, fara aviz de la Ministerul Culturii si Cultelor.

Foto:Colaj fotografic cu proiectul blocului de 17 etaje suprapus peste actuala conformatie a strazii Mantuleasa