Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut dupa primele sapte luni din acest an cu 6,3% fata de perioada similara din 2008, cresterea de 8,3% pe segmentul cladirilor rezidentiale nereusind sa compenseze reducerea volumului de lucrari la cladirile ingineresti si nerezidentiale, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

In primele sapte luni din acest an, s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti cu 14,1% si la cladirile nerezidentiale cu 3,5%.

In luna iulie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 9% fata de luna anterioara din acest an si cu 14,1% fata de aceeasi luna a anului trecut.

In primul semestru din acest an, volumul lucrarilor de constructii din Romania, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in pofida unei cresteri cu 11,7% a volumului lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale.