Numarul de noi proiecte de constructii din SUA a crescut in luna august cu 1,5% comparativ cu luna anterioara, la 598.000, in contextul avansului sectorului locuintelor multifamiliale, potrivit datelor Departamentului Comertului citate de AFP. Analistii estimau ca numarul autorizatiilor de constructii va ajunge la 583.000.

Numarul proiectelor noi de locuinte multifamiliale a crescut cu 25,3% in august, insa cel al locuintelor unifamiliale, care reprezinta trei sferturi din piata constructiilor din SUA, a scazut pentru prima data in ultimele trei luni, cu 3%.

In cazul autorizatiilor de constructii, numarul acestora a urcat cu 2,7% fata de iulie, la 579.000, nivel sub estimarile analistilor. Acestia prognozau ca numarul autorizatiilor de constructii va ajunge la 598.000.

Numarul autorizatiilor de constructie de locuinte in cladiri cu mai mult de cinci apartamente a urcat cu 15,8%, insa cele pentru locuintele unifamiliale au scazut cu 0,2%, acesta fiind primul declin dupa patru luni consecutive de crestere cu mai mult de 5%.