Magnatul rus, Roman Abramovici si-a mai adaugat o proprietate in "lada cu jucarii", care deja include un castel in Antibes, o echipa de fotbal si unul dintre cele mai mari yachturi din lume. Patronul gruparii Chelsea Londra si-a achizitionat un domeniu de lux pe o insula din Caraibe, in schimbul sumei de 90 de milioane dolari, scrie Wall Street Journal.

Abramovici a achizitionat in insula St. Barts din Marea Caraibelor un teren de 70 de acri, pe care se afla numeroase vile cu vedere la mare, terenuri de tenis, cluburi si restaurante.

Oligarhul rus si-a achizitionat in luna iunie cel mai mare iaht din lume, evaluat la circa 352 de milioane de euro, dotat cu un sistem militar de detectare a rachetelor, doua heliporturi, spa de lux, piscina si chiar un minisubmarin.

Iahtul, Eclipse, are aproape 170 de metri lungime si a fost construit de santierele Blohm & Voss din Hamburg, Germania.

Abramovici, omul cu a 11-a avere din lume potrivit Forbes, mai are trei iahturi: Pelorus (115 metri), Ecstasea (86 de metri) si Sussurro (circa 50 de metri).

Fiul unor parinti evrei, Abramovici, in varsta de 42 de ani, si-a inceput afacerile vanzand ratuste de plastic in apartamentul sau din Moscova, dar, dupa numai cativa ani afacerile sale s-au extins de la grupuri petroliere la ferme de porcine.

Cel mai bogat om din Rusia a prosperat in timpul mandatelor lui Vladimir Putin la Kremlin, iar criticii spun ca si-a folosit relatiile in guvern pentru a prelua foste companii de stat.

Abramovici ar fi pierdut peste 15 miliarde de euro din cauza crizei financiare.