Fondul britanic de investitii New Europe Property Investments a achizitionat parcul comercial European Retail Park Braila de la dezvoltatorul imobiliar Belrom Real Estate, intr-o tranzactie care insumeaza 63 de milioane de euro.

"Tranzactia face parte dintr-un plan mai amplu de achizitii pentru urmatoarele trei luni, prin care New Europe Property Investments plc (NEPI) va prelua trei parcuri comerciale de la Belrom Real Estate", precizeaza Deloitte Romania, intr-un comunicat de presa.

KBC a incheiat un acord de finantare cu New Europe Property Investments, punand la dispozitia fondului o linie de finantare de 113 milioane de euro destinata acestor trei achizitii. 40 de milioane de euro din aceasta suma vor finanta partial prima tranzactie.

Lansat in 2008, European Retail Park Braila este un proiect comercial cu o suprafata inchiriabila totala de 53.000 de metri patrati, printre chiriasi numarandu-se lantul de hipermarketuri Carrefour, operatorul de magazine tip DYI Bricostore si retailerul de obiecte de mobilier Staer.

Tranzactia prevede o structura in doua componente - bani si, respectiv, actiuni emise de New Europe Property Investments, fond listat la bursele din Londra (piata AIM din cadrul London Stock Exchange) si Johannesburg (piata AltX din cadrul JSE Limited).

New Europe Property Investments intentioneaza sa isi sporeasca portofoliul de centre comerciale in Romania prin noi achizitii in urmatorul an.

"Ne bucuram sa finalizam cu Belrom prima dintr-o serie de achizitii de centre comerciale si speram intr-un parteneriat pe termen lung si mutual benefic cu Belrom”, a declarat Martin Slabbert, managing director New Europe Property Investments.