A inceput ieri cel de al nustiucatelea targ imobiliar de toamna, Condominium, asa ca am oprit azi pe acolo sa vad ce e nou. Ce pot sa va spun este ca in jurul pranzului eram singurul vizitator si intrarea mea in holul Salii Palatului a produs emotie printre cei cativa operatori cu camere de luat vederi, scrie Blog de bucurestean.

Tot targul insumeaza doar vreo 10 ansambluri rezidentiale, majoritatea arhicunoscute.

Ceea ce mi s-a parut incredibil este ca mai sunt dezvoltatori care vin la targ cu imobile aflate in stadii incipiente de constructie (”pe la etajul doi” cum mi-a explicat stiintific reprezentantul Neocasa). Atunci cand am precizat ca as fi interesata mai mult de o constructie finalizata, agentul imobiliar mi-a declarat sec ca ii pare rau. Mai departe nu a considerat necesar sa isi raceasca gura sa imi prezinte totusi ansamblul. Presupun ca vinde asa de bine oamenilor rezonabili, dispusi sa dea avansuri pentru locuinte inexistente incat nu are sens sa faca eforturi in fata carcotasilor ca mine.

La standul Greenvista am aflat ca doua din cele 6 blocuri ar putea fi gata pana la sfarsitul anului dar in afara unei brosuri mici de 10 pe 20 nu am primit mare lucru. Preturi, schite, detalii finisaje, am aflat ca as putea primi daca ma deplasez pana in Pipera, la ansamblu. Cu greu domnisoara desemnata sa ii reprezinte mi-a spus un pret estimativ al unui apartament de showroom.

In rest atmosfera foarte trista. Ceea ce am remarcat este ca, desi in mod clar vanzarile de apartamente nu merg tocmai grozav pe criza, dezvoltatorii par vlaguiti, resemnati. Cativa dintre ei au venit la targ doar ca sa bifeze, au adus niste machete prafuite si vreo doua postere de hartie ramase de la evenimente trecute, au delegat angajati plictisiti si incapabili, care par atat de lipsiti de convingere incat nu cred ca ar putea sa imi vanda vreo guma de mestecat, daramite un apartament.

Citeste continuarea si comenteaza peBlog de bucurestean.ro.