Intersectia strazii Toamnei cu strada Franzelari [I]
Intra in galerie si voteaza
cea mai urata constructie!

Pana acum ati putut citi si vedea pe site-ul nostru mai multe articole despre masacrarea caselor din partea veche a orasului, in cadrul campaniei „Nu distrugeti Bucurestii de altadata”.

Fiindca fenomenul a capatat amploare, iar oamenii sunt din ce in ce mai interesati de acest subiect am organizat, impreuna cu Observatorul Urban al Uniunii Arhitectilor, expozitia de fotografie „Bucuresti: dezvoltare si haos”, pentru a prezenta aceste cazuri cat mai multor privitori.

Astfel, in perioada 1-8 noiembrie, in statia de metrou de la Universitate, nivel intermediar, avem expuse 20 de planse cu astfel de exemple.

Initial, expozitia trebuia organizata in Pasajul de la Universitate, in aceeasi perioada. Primaria Capitalei, prin Administratia strazilor, si-a dat initial acordul, insa in ultimul moment ni s-a spus ca mai avem nevoie de un acord de la Directia de Turism.

Cu trei zile inainte de vernisarea expozitiei, Directia de Turism ne-a dat aviz nefavorabil pe motiv ca „aceasta manifestare creaza o imagine negativa asupra Capitalei”.

Dupa refuzul Primariei, Metrorex ne-a dat permisunea de a expune plansele in statia de metrou Universitate, astfel ca aceste poze au putut sa fie vazute si de alte persoane decat cele care le-au facut.

„Prin refuzul lor, functionarii primariei recunosc ca noile constructii sunt urate, ceea ce e un mare pas inainte" a spus, la vernisarea expozitiei, directorul executiv al Uniunii Arhitectilor, Petre Guran.

De asemenea, ne intrebam, oare ce dauneaza mai tare imaginii orasului: faptul ca noi punem niste planse pe perete sau faptul ca Primaria Capitalei impreuna cu Primariile de sector au autorizat aceste constructii?

Fotografiile din expozitie sunt expuse si in galeria foto asociata articolului, unde puteti vota cea mai urata si mai nepotrivita constructie din zona veche a orasului.