Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 9,9% in primele noua luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut, scaderi inregistrandu-se la toate tipurile de constructii, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS). In luna septembrie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2% fata de luna anterioara, dar a scazut cu 20,7% fata de aceeasi luna a anului trecut.

In luna septembrie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, crescut cu 2% fata de luna anterioara din acest an, pe fondul cresterii lucrarilor pe segmentul constructiilor ingineresti (+ 6,7%).

Fata de luna similara a lui 2008, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 20,7% in luna septembrie din acest an. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele astfel: cladirile rezidentiale (-42,6%), cladirile nerezidentiale (-25,4%) si constructiile ingineresti (-7,9%).