Distrugerea Bucurestiului de altadata continua. De aceasta data, victima buldozerelor este o casa din secolul XIX de pe strada Eremia Grigorescu, numarul 1, chiar in coasta Parcului Ioanid. Imobilul nu este monument, dar se afla in zona protejata Pitar Mos, zona care ar trebui sa fie pastrata ca atare.

Ca in multe cazuri, si de aceasta data distrugerea patrimoniului se face cu acordul autoritatilor. Investitorul are autorizatie de demolare de la Primaria Sectorului 1 si un aviz de la Directia de Cultura a municipiului Bucuresti. Reprezentantii asociatiei Salvati Bucurestiul spun ca autorizatia de demolare este ilegala.

"Demolarea se face in baza autorizatiei de desfiintare nr. 90/6/18.05.2009 emisa de Primaria Sectorului 1. Intrucat imobilul se afla in raza de protectie (mai putin de 100 metri) a monumentului istoric clasa A Parcul Ioanid, pentru emiterea autorizatiei de desfiintare era nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National. Un astfel de aviz nu exista. Directia de Cultura Bucuresti a emis avizul pentru desfiintare, desi nu era competenta sa o faca: competenta sa se reduce la zonele protejate ale monumentelor clasa B", se spune intr-un comunicat trimis de asociatie.

Investitorul are aprobat pe acest teren un Plan Urbanistic de Detaliu.