In primele doua zile ale targului imobiliar Timon s-au efectuat 21 de tranzactii imobiliare, cu o valoare totala de peste 2 mil. euro, potrivit organizatorilor, citati de NewsIn.

Din cele 21 de tranzactii, 16 (15 apartamente si o garsoniera) sunt in Bucuresti si in Ploiesti, iar cinci vile in imprejurimile Capitalei (Frumusani si Gruiu).

Directorul Timon, Vlad Vlasceanu, a declarat ca se vand in mare parte locuinte in jurul valorii de 60.000 de euro, dar cea mai ieftina locuinta achizitionata a fost intr-un proiect din Ploiesti, cu o valoare de 21.000 euro, iar cea mai scumpa, un apartament cu 3 camere intr-un complex rezidential de lux din Capitala.

Majoritatea vizitatorilor sunt speriati de zvonurile care s-au vehiculat pentru 2010, incepand cu programul “Prima Casa” ce ar risca sa dispara, cu valoarea tva care risca sa creasca sau cu zvonurile legate de o usoara crestere a preturilor. “Ce trebuie sa inteleaga cumparatorii este ca s-a ajuns la un minim istoric al preturilor, iar speranta noastra este ca asta va insemna o maturizare a pietei si o stabilizare a ritmului tranzactiilor, nu o eventuala crestere a preturilor", a precizat Vlad Vlasceanu.

Cea de-a XV-a editie a targului imobiliar Timon (a 5-a din acest an) se desfasoara in perioada 3-6 decembrie la World Trade Center Bucuresti. Aproximativ 9.000 de locuinte au fost scoase la vanzare, mare majoritate in Bucuresti si in imprejurimi, iar mai mult de 60% dintre acestea sunt finalizate.

Cea mai ieftina locuinta in cadrul targului este o garsoniera in Ploiesti, de 21.000 de euro (+TVA), iar cea mai scumpa este un penthouse in centrul Bucurestiului, care costa 800.000 de euro. De asemenea, cea mai ieftina locuinta din Capitala este o garsoniera de 38.000 de euro (+TVA) in Prelungirea Ghencea.