Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 11,3% in primele zece luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada a lui 2008, la cladirile rezidentiale (n.r. o astfel de cladire poate avea una sau mai multe locuinte) inregistrandu-se o scadere cu 9,5%, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).

In primele zece luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 11,3% fata de perioada similara din 2008. Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 12,9%, la cladirile nerezidentiale cu 11,4% si la cladirile rezidentiale cu 9,5%.

In luna octombrie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 4,4% fata de luna septembrie din acest an. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 16,3%, la cladirile nerezidentiale cu 4,7% si la constructiile ingineresti cu 1,6%.

Raportat la aceeasi luna a anului trecut, in luna octombrie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 22,4%. Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut in perioada mentionata la toate componentele astfel: cladirile rezidentiale (-47,1%), cladirile nerezidentiale (-31,4%) si constructiile ingineresti (-4,7%).