S-a insistat foarte mult la finalul lui 2009 pe caderea pietei imobiliare din zona Pipera-Iancu Nicolae. Ziarele au titrat chiar ca “seceta de bani muta Pipera in zona low cost”. In afara motivelor evidente care au dus la aceasta depreciere (infrastructura proasta sau inexistenta, umflarea artificiala a valorii zonei, inconsecventa si permisivitatea autoritatilor locale atunci cand vine vorba de regimul de inaltime admis, constructii haotice si cartiere cu acces pe alei inguste si obscure, etc.) eu as mai adauga unul, cel putin in cazul vilelor: constructiile au fost din capul locului gandite prost ca impartire si arhitectura, scrie Blog de bucurestean.

Daca aruncati o privire pe anunturile cu imobile din zona veti descoperi ca sunt in vanzare nenumarate case cu suprafete utile de peste 300-400 mp impartiti in cel putin 6-7 camere. Aspectul exterior al unor astfel de megavile este la randul sau unul de cub anost vopsit in culori penibile sau din contra, unul de mic palat cu stucaturi, coloane sau alte asemenea brizbrizuri, de parca au murit toti arhitectii de bun simt din oras.

Astfel de constructii nu isi vor gasi cumparatori indiferent de preturile la care vor fi dispusi proprietarii sa coboare.

Citeste continuarea si comenteaza pe Blog de bucurestean.