Cum ar putea arata Bucurestiul: Stele, aviatori si bronz pe Bulevardul Aviatorilor
Cei care doresc o schimbare pot vedea ce ar putea iesi din sobrul bulevard dupa ce ar incapea pe mana arhitectilor.
In prima jumatate a anului 2009, Fundatia Culturala “Bartoc”, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, a organizat un concurs public pentru realizarea Monumentului Aeronauticii pe Bulevardul Aviatorilor, intre Piata Charles de Gaulle si Piata Aviatorilor. Initiativa are ca scop comemorarea a 75 ani de la inaugurarea, pe data de 20 iulie 1935, a Monumentului Eroilor Aerului, amplasat in actuala Piata a Aviatorilor.
Pe langa instalarea unor piese care reprezinta monumentul in sine, cele doua organizatii au cerut arhitectilor sa vina cu idei si pentru amenajarea peisagistica a bulevardului. Premiul I nu a fost acordat. Castigatorul premiului II si al concursului este arhitectul Razvan Luscov.
“Monumentul in sine este reprezentat de patru piese amplasate pe colturile Pietei Aviatorilor, intre copaci. Pe aceste piese va fi scris numele eroilor aerului de dupa 1935. In acest moment ele nu se regasesc nicaieri. Este un proiect care degaja simplitate, iar pentru realizarea lui nu este necesara taierea niciunui copac”, ne-a declarat Razvan Luscov.
Dupa castigarea concursului, cele patru piese ale monumentului au suferit modificari. Acestea vor fi din bronz si vor avea inscriptionate pe ele numele aviatorilor.
Pe locul III se afla un proiect realizat de arhitectii Stefania Constantinescu si Emanuela Rus.
Organizatorii concursului si-au propus sa realizeze proiectul castigator in acest an. Pentru a-l pune in practica sunt necesare aprobari de la Primaria Capitalei, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii.
Despre Bucuresti, majoritatea oamenilor ar spune ca este un oras trist, murdar, dezordonat. Spatiile publice or nu exista, or sunt lipsite de viata. Orasul colcaie de terenuri lasate in paragina, strazile apartin masinilor, nu oamenilor. Realitatea este dezamagitoare, insa de idei nu ducem lipsa. Iar daca ar fi puse in practica, probabil, Bucurestiul s-ar putea compara cu orice alt oras european civilizat. HotNews.ro va prezinta o serie de proiecte concepute de arhitecti si de studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Implementate, aceste ideii ar putea da o alta fata Capitalei. Vezi cum ar putea arata orasul tau!

“Oglinda fermecată” a autorităților ne spune povestea noastră de anul acesta. De fapt, Comisia de Prognoză o spune pentru buget
O copie din secolul XVI a lui „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, a fost recuperată de poliția italiană / Povestea din spatele operei de artă
Vaccinarea în universități. Rectorul UBB: Platforma de programări este făcută fără cap, o catastrofă. Ne transformă în call center / Rectorul Universității București: Există și o mare inechitate
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Concret.........nimic si o scurta verificare a proiectelor prezentate de hotnews.ro in ultimii 2 ani si verificat cate s-au facut, veti vedea ca s-a facut un mare 0.
Ooooooffffffff...mai bine nu publicati materialul asta fiindca stiu al naibii de bine Bulevardul Aviatorilor si stiu ce potential extraordinar ar avea. Insa......proiectele vor ramane proiecte.
Pentru clădiri de patrimoniu smekerii obtin numaidecât aviz de demolare, nicio problemă!!
Dar pavajul ăsta care predispune si la accidente care fac victime si din câte am auzit e si mai greu (si scump) de întretinut e un monument mult mai important! Ar fi ineresant de văzut câti oameni au murit în accidentele din jurul Fântânii Mioritza până s-a putut asfalta si câti au mai murit de atunci. Nu zic că vina principală nu e a soferilor zevzeci, dar autoritătile locale sunt datoare să elimine orice pericole potentiale, nu să întindă capcane prin care să realizeze "selectia naturală" a soferilor, că mai mor si nevinovati.
Riscul foarte ridicat este de a transforma o zona intr-un fel de balci, circ, prin folosirea unor culori stridente si materiale nepotrivite. Avem nevoie de decenta pentru moment, extravagantele pot veni mai tarziu!
Asa ar trebui s aiba si Bucurestiul in continuare; pe vremea copilariei mele, la 4 - 5 ani, pe aviatorilor se refacea drumul ritmic; poate mai des de 4-5 ani....
daca asa tre' sa renunti la instorie; Bvd. Aviatorilor este el insusi numai cu piatra cubica.
Stima!
fratilor FACETI ceva... ca dupa promisiunile auzite eram de 5 ori mai puternica ca SUA...