Unii dezvoltatori imobiliari ar putea intra in faliment in viitor, aceasta procedura fiind deschisa de catre autoritatile locale din cauza neachitarii impozitelor pe cladiri, este de parere Gabriel Biris, partener al firmei de avocatura Biris-Goran.

"Sunt unii dezvoltatori imobiliari care vor avea probleme in viitor, iar autoritatile locale vor cere falimentul celor care nu isi pot plati impozitul pe cladiri, de 1,5%", a declarat Gabriel Biris in cadrul unui seminar organizat de Forum Invest.

El a spus ca multi dezvoltatori nu au mai reusit sa vanda apartametele construite din cauza crizei economice care a dus la scaderea pietei imobiliare, acestia fiind acum obligati sa plateasca impozit pe imobilele respective.

"Daca ai facut 100 de apartamente si nu le-ai vandut, platesti impozit un apartament si jumatate in fiecare an", a aratat Biris. El a mai precizat ca imobilele nevandute de catre dezvoltatori ar trebui considerate stocuri, care nu sunt impozitate.

De asemenea, el considera ca impozitul de 1,5% din valoarea de piata al imobilului este foarte mare.

"Un impozit de 1,5% din valoarea de piata reprezinta chiria pe trei luni incasata de un dezvoltator, adica aproximativ 25% din veniturile realizate intr-un an", a spus Biris.