O companie japoneza de imbracaminte va plati suma record de 300 de milioane de dolari in 15 ani pentru chiria unui imobil aflat pe Fifth Avenue, in New York, transmite Bloomberg. Uniqlo a incheiat luni contractul pentru cladirea aflata la numarul 666 de pe celebrul bulevard din Manhattan, considerat cea mai scumpa zona de cumparaturi din lume.

Proprietarul retelei Uniqlo, Fast Retailing Co., cel mai mare vanzator japonez de imbracaminte, a anuntat luni incheierea contractului cu agentia imobiliara

Cushman & Wakefield Inc. si cu proprietarul cladirii, Crown Acquisitions.

"Uniqlo a identificat acest imobil drept cel pe care este dispus sa parieze cea mai mare suma", a declarat C. Bradley Mendelson, agentul Cushman & Wakefield care a reprezentat proprietarii Carlyle Group, Crown Acquisitions si Kushner Cos, adaugand ca grupul japonez "este unul dintre cei mai mari retaileri din lume; ei sunt mici insa in SUA".

Bloomberg scrie ca imobilul se afla intre Central Park si Rockefeller Center, o zona ce gazduieste, printre altele, magazinul "Cube" al celor de la Apple sau magazinul principal al Tiffany & Co. Potrivit expertilor, vanzarile anuale ale magazinului Apple trec de 350 de milioane de dolari.

Contractul incheiat luni dezvaluie "atractia reprezentata de Fifth Avenue, chiar daca nivelul cumparaturilor facute de consumatorii americani a scazut in ultimii doi ani, primul declin de acest fel dupa 1930". "Este inca o dovada ca retailerii trebuie sa aiba o prezenta pe Fifth Avenue. Fifth Avenue urmeaza sa fie imaginea lor in lume", a declarat Faith Hope Consolo, de la Prudential Douglas Elliman Real Estate.

Fast Retailing a deschis in acest an cate 16 magazine in Coreea de Sud si in China. Compania are 791 de magazine in Japonia si intentioneaza ca, pana in 2020, sa aiba 4.000 de magazine Uniqlo in intreaga lume.

Compania va plati in jur de 20 de milioane de dolari anual pentru chiria cladirii de 8.300 de metri patrati.

Pana acum, cea mai mare chirie in New York era platita pentru spatiul inchiriat de Gucci Group in Trump Tower din Manhattan - 16.5 milioane de dolari anual.