"Pretul mediu pe metru patrat pentru amenajarea unei mansarde se ridica la circa 200 de euro, de trei-patru ori mai mic decat pentru constructia unei locuinte, iar cererile pentru mansardare au crescut puternic anul trecut" (In Ziarul Financiar de astazi). Sa va spun acum cum stau lucrurile in piata: am fost in urma cu doua saptamani cu o prietena sa vizitez o astfel de locuinta oferita spre vanzare intr-o zona mediocra a Timisoarei (Steaua), scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

Garsoniera era situata intr-o mansarda construita peste un bloc cu 4 etaje, avea 23.5 mp utili insa daca luam in considerare faptul acoperisul (tavanul) cobora spre podea si “taia” din inaltimea locuintei, rezulta ca aproximativ 20-25% din suprafata garsonierei era buna doar pentru a depozita diverse lucruri.

Locuinta era “mobilata si utilata”, prin asta intelegand un pat, doua dulapuri mici de bucatarie, o masuta cu doua scaune, masina de spalat, frigider si aragaz (gazul nu era tras), toate la un loc valorand undeva in jurul a 1000-1500 de euro. Constructia a fost terminata in urma cu aproximativ un an.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Cristian Orgonas.